Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.79 (7 Votes)

На редакційну електронну пошту надійшов лист, який ми публікуємо без коментарів...

170718 9

Кривий Ріг стане третім прайд-містом в Україні -  повідомляє гей-альянс України

В неділю 22 липня в індустріальному центрі нашої країни відбудеться Марш рівності - хода на захист прав людини для ЛГБТ. Таким чином, після Києва та Одеси саме Кривий Ріг продовжує ширити прайд-рух Україною. Захід організовано групою місцевих активісток та активістів «КривбасПрайд-2018» за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Гей-альянс Україна».

Мета заходу – видимість спільноти ЛГБТ та відкритість для спілкування з суспільством. Прайд-хода стане можливістю для спільноти висловити незадоволення дискримінацією та обмеженням прав людей, які вона відчуває кожного дня.
Організатори та організаторки Маршу рівності у Кривому Розі наполягають, що усі громадяни та громадянки України мають насолоджуватися однаковими правами незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. На жаль, сьогодні ті українці та українки, що відносять себе до ЛГБТ спільноти, не мають рівних прав у порівнянні з гетеросексуальним цисгендерним населенням, зазнають цькування та насильства.
«Цього року Кривий Ріг вперше приєднується до світового та українського прайд-рухів. Ми вважаємо, що права - для всіх, незважаючи на те, до якої соціальної групи належить людина, і для нашої спільноти у нашому регіоні це важлива проблема. Нещодавно я сам зазнав тяжкого побиття тільки за те, що я частина спільноти ЛГБТ, вже не вперше був атакований освітньо-розважальний центр, який ми облаштували для ЛГБТ у нашому місті, людей звільняють з роботи, переслідують, примушують виїхати з міста – у Кривому Розі ми зазнаємо найрізноманітнішої дискримінації» - говорить голова Оргкомітету «КривбасПрайду-2018» Борис Золотченко (на фото).
Нагадаємо, що місцева влада, натомість виконати свої обов’язки та забезпечити безпеку ходи згідно чинного законодавства України, закликала Оргкомітет утриматись від проведення Маршу рівності. Ще на початку місяця Виконавчий комітет Металургійної районної у місті Кривому Розі ради надіслав активістам та активісткам листа, у якому рекомендував утриматись від проведення запланованого заходу «з метою недопущення будь-яких проявів конфліктних ситуацій та порушень громадського порядку». Крім того, Рада Металургійного району дала задню та відкликала власного ж листа №10/25-1774 від 24.05.2018, яким повідомлювала Оргкомітет, що не заперечує проти проведення «Маршу Рівності» саме 22.07.2018 та за запропонованим маршрутом.
Голова Металургійної районної у місті ради та начальник Металургійного відділення поліції навіть під час липневої прес-конференції заявили, що нібито проводили з Оргкомітетом консультації та переговори щодо вибору інших локацій для проведення правозахисної ходи.
«Місцева влада не проводила з нами ніяких консультацій, ми не знаємо, з якою метою представники райради надали громадськості неправдиву інформацію. Наразі ми готуємо ходу на 22 липня за визначеним маршрутом, інформацію про який ми надали до відповідних органів. Чого чекати нам у неділю – невідомо. Можливі два варіанти: поліція міста візьме приклад зі своїх одеських та київських колег та захистить нас від насильства та свавілля тих, хто проти Маршу рівності – або нам доведеться констатувати факт, що поліція підтримує нерівність прав у відношенні до ЛГБТ та відмовляє у забезпеченні порядку під час ходи» - повідомив Борис Золотченко.
У криворізькому Маршу рівності вже висловили бажання взяти участь біля двох сотень людей. Ході буде передувати кількаденна програма правозахисних та інформаційно-освітніх заходів, що відбудуться у рамках прайд-днів Фестивалю Квир Культури «КривбасПрайд-2018» за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив.

Глосарій

ЛГБТ – спільнота лесбійок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей.

Марш рівності – публічний захід, хода на підтримку рівних (з усіма іншими соціальними групами) прав ЛГБТ-спільноти України.

Рівні права – гарантоване державою право на свободу від дискримінації та на однакові умови для усіх громадян, що зазначено у Конституції України, Стаття 24: «Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками».

Дискримінація - нерівне ставлення до людини, обмеження її прав та свобод через її певні ознаки (вік, стать, переконання, громадянство, мову, стан здоров'я, расову приналежність, сексуальну орієнтацію, гендерну ідентичність, майновий, сімейний стан, місце проживання тощо). Законодавче визначення поняття дискримінації наведено в Законі України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Гетеросексуальний - такий спосіб сексуальної поведінки та форма психосексуальної орієнтації, що спрямований на осіб протилежної статі.

Цисгендерна особа – така, чия гендерна ідентичність співпадає з її біологічною статтю.

Ґендерна ідентичність - усвідомлення особою себе як такої, що відноситься до певної статі; це усвідомлення може відрізнятися від біологічної статі.

Цькування (булінг) - агресивне залякування особи, вербальне чи невербальне знущання, переслідування.
Право на мирне зібрання - право проводити мітинги, пікети, демонстрації, а також збиратися в приміщеннях. Свобода зборів закріплена в статті 20 Загальної декларації прав людини, статті 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, статті 11 Європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Зазвичай захищається лише свобода мирних зібрань.Право громадян України на мирні зібрання гарантується Конституцією України, згідно з частиною першою статті 39 якої вони мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання.

Gay Alliance Ukraine.

Коментарі   

+4 #2 Fox 19.07.2018, 01:39
:lol: Надеюсь, что асексуалы тоже будут. Хорошо, что парад всё же состоится. Но некоторые люди, конечно, в нашем городе, мягко говоря, ужасные создания - избивать человека только за принадлежность к ЛГБТ.
Цитата
+6 #1 Эля 17.07.2018, 21:27
Поддерживаю КривбассПрайд!
Правам человека в Украине быть!
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!