Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (1 Vote)

Медична реформа в лікарнях Кривого Рогу: Кабмін визначив 2 міськлікарню як базову дорослу, а у 8 створять дитячий медцентр, повідомляє Управління преси міськради

В Україні розпочалася реформа медичних закладів вторинного рівня. Запрацювати вона має вже у наступному році – так визначив Кабмін.
Департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА сформований склад госпітальних округів області. У тому числі, і Криворізького госпітального округу. У його складі: Кривий Ріг, Жовті Води, Апостолівський, П’ятихатський, Криворізький, Софіївський та Широківський райони.
Базові лікарні округу, визначені Кабміном: друга міськлікарня, сьома та сімнадцята. Криворізька міська клінічна лікарня №8 у госпітальному окрузі має стати дитячою лікарнею інтенсивного лікування. Медична допомога дітям буде надаватися цілодобово та якісно.
Під час робочої наради до восьмої міськлікарні мер Кривого Рогу – голова Криворізького госпітального округу Юрій Вілкул зазначив: «Ми ознайомилися із попередніми проектами з капітального ремонту реабілітаційного відділення 8 міськлікарні та обговорили питання стосовно капітального ремонту всього медзакладу. За планами це має бути дитяча клінічна лікарня зі збереженням кафедр Дніпропетровської медичної академії. Ми створимо у нашому місті сучасний дитячий медцентр».
На разі, у лікарнях триває процес автономізації. Медичні заклади переходять у статус некомерційних підприємств, щоби підписати угоди з Нацслужбою здоров’я України та отримувати кошти. Лікарні, що не реорганізуються та не укладуть договір з НСЗУ, не зможуть отримувати фінансування із державного бюджету.
Начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко: «Хочу ще раз наголосити – ЗАРАЗ жодним чином не йде мова про закриття лікарень. Це заборонено законом. Кабміном прописано, що заклади оптимізують та реорганізовують. В той же час, позиція міського голови принципова – інтереси пацієнтів мають бути в пріоритеті».
Нагадаємо, що затверджений у 2015 році граничний норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками – 60 ліжок на 10 тис. населення. Міська влада не допустила скорочення кількості ліжок в місті та продовжує утримувати заклади охорони здоров’я, розширювати мережу амбулаторій. Місто робить ремонти в комунальних медичних закладів, допомагає із закупівлею обладнання, сплачує комунальні послуги та забезпечує умови доїзду до закладів (ремонтує дороги).

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – Управління преси міськради

Коментарі   

0 #1 Юлия 16.08.2019, 11:10
Хи-хи, ха-ха. Особенно то что местная власть обеспечивает условия доезда к учреждениям. Что маршрутки дерьмо, что дороги.Ремонт идет на тяп-ляп.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!