Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як зберігати природні та енергетичні ресурси? Як зменшити рахунки за комунальні послуги? Які енергоефективні роботи слід здійснювати у багатоповерхівках? Яку форму господарювання обрати для обслуговування житла? Які програми підтримки ОСББ діють у Кривому Розі?

230416 23

230416 24

230416 25

Саме ці та інші важливі питання розглядались 22 квітня під час семінару «Уроки відповідального власництва», що проходив в культурно-громадському центрі «Шелтер+». Захід було ініційовано Громадянською мережею ОПОРА за сприяння організації «Об’єднання Відповідальних Громадян».
Під час зустрічі активісти ОПОРИ розказали про найпоширеніші «гріхи» марнотратства. Наприклад, даремно витрачаються ресурси, якщо:
- не вимикати світло після виходу з приміщення;
- не діставати зарядні пристрої з розетки після їх використання;
- залишати побутову техніку у режимі «сну»;
- кип’ятити чайник з надмірною кількістю води;
- обирати занадто гарячий режим прання;
- застосовувати велику потужність обігрівача замість того, щоб одягти теплий одяг;
- приймати ванну замість душу.
Не менш вагомим питанням для обговорення стала доцільність створення ОСББ. Представники ОПОРИ зазначили, що наразі об’єднання співвласників як самостійний орган управління житлом має певні привілеї над іншими видами господарювання. До ряду переваг входять можливості долучатись до урядових та обласних програм співфінансування термомодернізації будівлі, отримувати щорічну виплату з міського бюджету для проведення одного з капітальних ремонтів, брати участь у конкурсах енергоефективних проектів від закордонних донорів та великих підприємств міста.
Присутній на заході юрист Денис Скворцов поділився досвідом уникнення пасток комунальних монополістів після реєстрації ОСББ.
Представник Об’єднання Відповідальних Громадян Роман Морозов, підсумовуючи зустріч, зазначив: «Наразі ми формуємо в собі свідомість відповідального громадянина, але для втілення корисних ідей інформаційної бази не достатньо. Потрібно долучатись до конкретних програм, проектів, організацій та, об’єднавши зусилля, здійснювати реальні кроки для покращення життя, як свого, так і оточуючих».
Усі учасники семінару отримали від представників ОПОРИ інформаційні постери про державні програми підтримки енергоефективних проектів, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Вадим Головченко
тел.: 067 850 65 92

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!