Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутат міськради Кривого Рогу Микола Колесник: Оприлюднення списків полонених українців – зайва нагода для аферистів нажитися на чужому горі

110117 6

Публікація списків українців, які перебувають в полоні та вважаються зниклими безвісти на окупованій території, є небезпечною та наражає на зайвий ризик самих бійців і їхні родини. Таку думку висловив голова Криворізької міської організації партії УКРОП, куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник, коментуючи оприлюднення прізвищ, імен та по батькові, а також дат народження полонених бійців народним депутатом Надією Савченко.
На думку представника «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», цією інформацію не гребуватимуть користуватися численні шахраї, які пропонуватимуть рідним за винагороду сприяти у «поверненні» їхніх синів і чоловіків додому чи повідомити про їхнє місцеперебування. Політик навів приклад, як родичам одного з полонених бійців телефонували та пропонували перерахувати гроші на картку за дані про місце, де він начебто перебуває. Як з’ясували, перевіривши телефонний номер для зворотного зв’язку, «інформатором» був в’язень однієї з українських колоній, який таким чином заробляв гроші.
«Тепер кількість шахрайських дій збільшиться в геометричній прогресії», – переконаний Микола Колесник.
Куратор батальйону «Кривбас» також наголосив, що розголошувати дані полонених і зниклих безвісти не слід було і з міркувань безпеки. «Списки неточні, хтось є, когось немає. Не всі хочуть публічно фігурувати в ефірі, порушені елементарні вимоги безпеки для низки сімей», – вважає політик.

До речі, цю тему Микола Колесник підіймав і в ефірі центрального телеканалу.
Ветерани батальйону «Кривбас» виступили ініціаторами законопроекту про офіційне запровадження статусу полоненого.
Про це заявив керівник Криворізької міської організації УКРОПу, куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».
«Ветерани батальйону «Кривбас» – ініціатори закону про запровадження статусу «полонений». Ми підключаємо депутатів для того, щоб він був ухвалений», – сказав Микола Колесник.
Цей закон, зокрема, потрібен для того, щоб родини полонених могли отримувати фінансову допомогу від держави. Поки її запровадження вдалося добитися лише на місцевому рівні.

Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!