Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Крига зрушила. 16-го лютого відбулася подія, яка має потенціал колись стати історичною для Кривого Рогу. На перше засідання зібралась спільна робоча група в межах підписаного Меморандуму між Коаліцією громадських організацій «Досить труїти Кривий Ріг» та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Мета групи - контроль з боку громадськості за виконанням підприємством-забруднювачем узятих на себе зобов’язань щодо поліпшення екологічного стану міста та зменшення забруднення навколишнього середовища.
Згідно із затвердженим положенням, що довго і непросто узгоджувалося, представники комбінату щоквартально звітуватимуть перед громадськістю про виконання або невиконання заходів, що увійшли до Міської екологічної програми, а на щомісячних зустрічах розглядатимуться поточні питання. Так, на першому засіданні Директор департаменту екології АМКР Ліана Максименко надала звіт з виконання заходів у 2017 році та ознайомила з планами на рік поточний.
Представники ДТКР одразу підняли гостре питання щодо ДСПА-6. У відповідь комбінат повідомив, що в останні дні грудня незалежна організація провела науково-екологічну експертизу, матеріали якої підприємство надасть нам для ознайомлення. Чекаємо на результати вже найближчими днями.
Робоча група обговорила питання звернення громадян на гарячі лінії міста та комбінату, а також безпосередньо до Коаліції щодо порушень з боку АМКР: їдких запахів, характерного смороду в житловій зоні, викидів з труб, які змінюють колір криворізького неба. ДТКР планує й надалі тримати на контролі реакцію АМКР на звернення.
Головним завданням першого засідання було обговорити план роботи комісії на найближчий рік та домовитися про принципи її роботи. Уже незабаром буде повідомлено криворіжців про найближчі дії та плани робочої групи.

- А тепер найголовніше. Ми розуміємо, що є представниками криворізької громади, і відчуваємо відповідальність, щоб дійсно відстоювати ваші інтереси. Тому закликаємо вас, небайдужі криворіжці, у разі, якщо ви маєте обґрунтовані претензії, питання чи сумніви, які стосуються впливу АМКР на довкілля, звертатися до нас. Ми будемо сфокусовано і фахово доносити ваші звернення до працівників комбінату та зробимо все можливе з нашого боку, щоб максимально швидко отримувати позитивні зрушення в питаннях, які ви підійматимете. Можете це робити приватними повідомленнями на нашій офіційній сторінці або електронною поштою на адресу коаліції: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. – звертається ДТКР до містян.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото - ДТКР

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!