Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Письмо Минздрава от13.09.2018 года «Про захист населення від інфекційних хвороб», которым якобы запрещается допускать в школу детей без прививок, оказалось письмом «ни о чем», которое юридической силы не имеет. Причем, авторы послания прекрасно понимали это, когда его писали

150918 6

Дело в том, что не пускать детей в школу, означает лишить их Конституционного права на образование (статья 15), и это подтвердит любой суд. Потому прямого приказа в письме нет. Есть только ПРОСЬБА к главам облсоветов взять на контроль прохождение прививок. А просьбу можно и проигнорировать. Это первое.
Второе: в письме нигде не упоминается слово «школа». Есть только фраза о детских заведениях (Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється»). Но ведь детские заведения и школы – это не одно и тоже! К детским заведениям также относятся кружки внешкольного образования, спортивные секции и тому подобное.
Таким образом, привит ребенок или нет, смело ведите его в школу, на всякий случай прихватив с собой брошюру с Конституцией Украины. Если не пустят – смело обращайтесь в суд. Допустят, как миленькие.

Но у и.о. министра здравоохранения – свое мнение. Он считает, что распоряжение министерства – может перечеркнуть главный Закон Украины?

Уляна Супрун
13 сентября в 15:30 •
Вимога щеплювати дітей обов’язково - нормальна світова практика.
І в таких країнах як Канада, Австралія, Словенія, Німеччина, США та Бельгія - діє чіткий та часом суворий нагляд за дотриманням умов вакцинації. Починаючи від великих штрафів за відмову від вакцинування до зобов’язання школи доповідати в департаменти здоров’я про такі випадки з можливим відстороненням дитини від навчання.
Дитячий садок чи школа - це місце, де діти мають навчатись, розвиватись та спілкуватись з однолітками, а не отримувати небезпечні хвороби. Тому згідно з законом, в Україні відвідувати державні навчальні заклади можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень.
Для деяких батьків, які не планують вакцинувати своїх дітей - це може бути не найкраща новина. Втім, запевняю, що Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України не прагнуть ускладнювати їхнє життя. Це потрібно для того, щоб вберегти дітей від небезпечних хвороб, від яких надійно захищає щеплення. Тільки з дотриманням такого правила ми можемо гарантувати їхню безпеку.
Тому вакцинувати дітей необхідно всім. Виключення становлять ситуації, якщо у дитини є протипоказання до вакцини. В такому випадку їй надається відповідна довідка на основі медичного огляду лікаря. В подальшому лікарська комісія буде приймати рішення щодо допуску дитини до садка та школи. Наприклад, рішення щодо заборони може бути прийняте в разі ускладнення епідемічної ситуації.
Наразі в Україні спостерігається складна епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб. Через низький рівень охоплення вакцинацією, захворюваність на кір, краснуху, паротит, кашлюк та дифтерію набуває небезпечного характеру.
З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені. Адже вакцинація - єдиний надійний захист від цих інфекцій.
У Календарі профілактичних щеплень також можна дізнатися, які вакцини та в якому віці потрібно зробити дитині та собі обов’язково. Якщо ви пропустили будь-яке з цих щеплень - зверніться до лікаря та отримайте ваш захист!
Вакцин достатньо в усіх регіонах України. Закликаю місцеву владу проконтролювати, щоб вони були у всіх кабінетах щеплень.
Ми не маємо чекати спалахів хвороб, аби захистити себе та своїх рідних. Особливо, коли це стосується дітей! Тому робіть щеплення та будьте здорові!

Анна КОВАЛЬ,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Коментарі   

0 #1 кеп 17.09.2018, 10:34
когда вашего ребенка не пустят в школу вам справку об этом не дадут и приказ по предприятию тоже. вас просто не пустят и устно скажут причину. и вот на это устно в суд не подашь.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!