Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Національний Корпус та патріотичне об'єднання ГО (Координаційний центр АТО, ВО "Визвольний Рух" та ГО "Ветерани ОЗСП АЗОВ") в день розстрілів Небесної Сотні - зранку зустріли Кіборгів та попрямували до Криворізького навчально-виробничого центру - де студенти провели концерт для бійців

По обіді вшанували Героїв біля Стели пам'яті на 95-му кварталі в Кривому Розі. Капелани зачитала молитву за полеглими та живими захисниками, учасники Майдану пригадали моменти з боротьби проти тодішнього режиму Януковича, побратимів, яких вже немає у живих, та нагадали - заради чого була вся боротьба, яка триває і зараз, вже на теренах Сходу.

Далі захід продовжився у Координаційному Центрі допомоги воїнам АТО та членам їх родин: відкрилась експозиція з фотографіями часів Революції Гідності. Автор більшості з них – активний учасник буремних подій п’ятирічної давнини, а згодом і АТО на Сході країни Валерій Фісун. На світлинах зображений побут мітингувальників, а також ключові моменти протистояння із силовиками і тодішньою владою.

Після цього пройшов концерт-реквієм, де приємним сюрпризом стала презентація книги "Криворізький Кобзар" - воєнного капелану Юрія Ільківа. Діти-виступаючі читали вірші автора, а пісня на слова вірша із книги - Нескореним Героям Майдану - стала несподіванкою для Батюшки, розчулила його і всіх присутніх у залі.

Гості - волонтери, гості міста, бійці, активісти, містяни - усі підтримали оплесками промову автора книги, і найцінніше - щире гасло "Слава Україні!" - яке гучно пролунало у кінці заходу - дало надію для майбутніх звершень!

Та час пробив, і новий звір з'явився,
Він з моря вишйов, наче із води,
Із моря крові в тіло воплотився -
Прийшов початок нової біди.
Він на землі помітив володіння,
Червоні зорі в небі засвітив,
Міста перевторив на порох і каміння -
Дорогу в пекло, а не в рай відкрив.
Йому вклонилися правителі, народи,
Та зневажали Господа ім'я,
Коли вручали гетьманські клейноди -
Ридала обезчещена земля.
А час ішов, і полум'я горіло,
Та так горіло, що сягло небес,
А в серці України клекотіло,
Що дух її не витримав, воскрес!
...
Ю.Ільків уривок з «Криворізький Кобзар» 26 стр.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото - Національний Корпус Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!