Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

АрселорМіттал Кривий Ріг наполягає на якісному виконанні робіт за договором соціального партнерства з містом. Наразі за цим договором реалізується два проекти – благоустрій пішохідної алеї вздовж проспекту Металургів та ремонт фасадів житлових будинків на 95 кварталі – загальною вартістю більш ніж 20 млн. грн., йдеться в офіційному повідомлені прес-служби підприємства

070819 22 min

Користуйтесь БЕЗКОШТОВНО – самий повний та зручний довідник Кривого Рогу державною мовою – Телефонник-КР

Виконання робіт за першим проектом було призупинене компанією-виконавцем «Будівельний Альянс Спорудження» без офіційного попередження в травні цього року. Учора відбулась офіційна зустріч по цьому питанню за участю представників «АрселорМіттал Кривий Ріг», підрядника та міської влади.

Кривий Ріг, 7 серпня 2019 р. Тріснуту плитку необхідно замінити, деформовані ділянки виправити, а сам проект з благоустрою пішохідної алеї вздовж проспекту Металургів к районі парку імені Богдана Хмельницького завершити, наполягає «АрселорМіттал Кривий Ріг». Підприємство зарезервувало під цей проект 10 млн. грн, роботи розпочалися у квітні, але були припинені у травні після того, як містяни звернули увагу на очевидні візуальні невідповідності по укладеній плитці. У результаті оплата робіт підприємством була заморожена до усунення браку.

070819 23 min

6 серпня на зустрічі за участю заступника мера Олександра Катриченка, директора департаменту розвитку інфраструктури міста Івана Карого, представників «АрселорМіттал Кривий Ріг» і компанії «Будівельний Альянс Спорудження» (безпосереднього виконавця цих робіт) домовилися сформувати експертну групу, провести обстеження всього виконаного тротуарного покриття, визначити зони, що потребують заміни.

У випадку якщо підрядник не усуне невідповідності найближчим часом, «АрселорМіттал Кривий Ріг» готовий відмовитися від подальших послуг компанії «Будівельний Альянс Спорудження» і залучити іншу підрядну організацію для якісного виконання робіт.

Нагадаємо, що у рамках договорів про соціальне партнерство передбачена заміна тротуарної плитки та зовнішнього освітлення вздовж проспекту Металургів в районі парку імені Б. Хмельницького, а також ремонт фасадів будинків в районі 95-го кварталу на загальну суму 21,5 млн. грн.

Фасади на 95-му відновлюють, на алеї біля парку ім. Б. Хмельницького ремонт мереж зовнішнього освітлення та установка нових світлодіодних світильників завершено (його виконала компанія «НВК Криворіжелектромонтаж»), а ось з укладанням плитки виникли проблеми. Є різні версії з цього приводу. Одна з них – підрядник проводив укладання у прискореному темпі, щоб встигнути до 18 травня, до моменту проведення міського фестивалю Eurofest.

Ставила таке завдання мерія підряднику або ні, підприємству невідомо. Але навіть візуальний огляд показує, що частково плитка була укладена з тріщинами та сколами, нерівномірно по висоті та з видимими зазорами. При цьому без узгодження з іншими учасниками тристороннього договору соцпартнерства підрядник самостійно замінив тип і розмір плитки (зокрема, її товщину з 70 до 60 мм), а також матеріали підсипки під плитку, використавши шлак замість піску. Згодом це багато в чому послужило причиною деформації тротуарного покриття.

Втім, проблеми з плиткою можна виправити – було б, як мовиться, бажання. «АрселорМіттал Кривий Ріг» сподівається, що виконавець даних робіт – компанія «Будівельний Альянс Спорудження» – усуне всі невідповідності та завершить роботи за цим проектом. В цьому випадку підприємство відновить фінансування даного проекту.

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – ПАТ АМКР

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!