Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Лабораторні дослідження повітря на мкр-ні Східний в Кривому Розі виявили перевищення показників діоксиду сірки, формальдегіду, фенолу, аміаку та пилу, повідомляє Управління преси міськради

220819 17 min

Міське управління екології на численні звернення мешканців житлових масивів Східний-1, -2, -3 в Кривому Розі організувало 19 серпня проведення досліджень якості атмосферного повітря на межі мікрорайонів Східний 2 та 3 на вул. В’ячеслава Чорновола, 17.

Виміри здійснювали фахівці ВСП «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень» ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» за показниками: пил, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, формальдегід, фенол, сірководень, аміак, бензол. Концентрації забруднюючих речовин визначалися відповідно до вимог «Гранично допустимих концентрацій хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць» затверджених Держсанепідслужою України 03.03.2015 року.

Для визначення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин виміри проводилися 4 рази протягом доби, через рівні проміжки часу - перша година ночі, сьома година ранку, тринадцята година дня та дев’ятнадцята година вечора.

Громадський експерт-еколог Йосип Маяков відзначив правильність визначення середньодобових концентрацій з урахуванням вимірів вночі, а не максимально-разових, оскільки вони презентують більш об’єктивну картину впливу підприємства ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ» на якість атмосферного повітря на житломасиві Східний.

За інформацією ВСП «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень» ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» за показниками, що досліджувалися, виявлені перевищення за діоксидом сірки, формальдегідом, фенолом, аміаком та пилом.
Інші показники: діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, бензол відповідають нормам.

«Результати лабораторних досліджень направлені до Державної екологічної інспекції України та Дніпропетровської області, Держпродспоживслужби України та Дніпропетровської області, органів прокуратури. Тобто, до виконавчих органів державної влади, що здійснюють державний контроль за дотриманням вимог природоохоронного та санітарного законодавства, для реагування цих служб в межах повноважень визначених законодавством України», - повідомила начальник управління екології Світлана Охотнікова.

Визначення якості атмосферного повітря на мікрорайоні Східний заплановано і у подальшому. До проведення досліджень крім Криворізького міського відділу лабораторних досліджень Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України планується залучити пересувну лабораторію КП «Центр екологічного моніторингу Дніпропетровської обласної ради».

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!