1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Демуринський ГЗК, що на території нашої області, попав у поле зору обласного управління Служби безпеки України, як підприємство, стратегічна продукція якого потрапляє до Росії

210419 3

Треба звернути увагу на той факт, що СБУ почало займатись справою після неефективного розслідування фактів постачання ТОВ «Демуринський ГЗК» корисних копалин до Росії.
Наразі слідством встановлено, що керівники та власники ГЗК на шкоду національним інтересам України транспортували титанові концентрати до РФ, де ті використовувалися у будівництві бойових машин, ракет та іншої зброї, повідомляє Дніпроград.
І знову не обійшлось без офшорної компанії - засновником Демуринського ГЗК є кіпріотська компанія «Лімпіеза Лімітед». Ця організація входить до складу найбільшого у світі виробника титану ВСМПО Авісма. Прикінцевим власником концерну є Ростех, державна корпорація РФ, що виробляє зброю для армії нашого сусіда на великих підприємствах радіоелектроніки, машинобудування та авіаційних заводах.
Титановий концентрат з України йде на виробництво титанової сталі, і далі – використовується для деталей літаків МІГ-35, двигунів баліістичних ракет Акула, гвинтів гелікоптерів Ка-52 та Мі-17.
Адвокати ТОВ «Демуринський ГЗК», роблять все, щоб затягнути справу. А тим часом продукція йде за кордон.
Чергове засідання по діяльності Демуринського ГЗК відбудеться 22 квітня.

ДАЙДЖЕСТ,
за матеріалами ЗМІ Дніпра
спеціально для рубрики
Новини Дніпропетровскої області
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – з доступних джерел

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!