1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Пріоритетом в діяльності Криоврізького міськрайонного центру зайнятості є реалізація державної соціальної політики сприяння зайнятості населення, забезпечення соціальної стабільності громади міста і регіону

190718 11

Протягом 2018 року в центрі зайнятості міста соціальними послугами щодо вирішення проблеми зайнятості скористалися 11,2 тис. громадян, з них статус безробітного мали 7,7 тис. осіб.
Станом на 18 липня 2018 року в Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості були зареєстровані 2,8 тисяч безробітних, з яких більшу частину складали жінки – 67%, 33% - молодь віком до 35 років, кожен третій належав до категорії осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні. Рівень зареєстрованого безробіття в місті складає 1,01 % (по Дніпропетровській області - 1,2 %, по Україні - 1,2 % ).
Кількість вакансій у базі даних міськрайонного центру зайнятості станом на 18.07.2018 року складає 1680 місць, у середньому навантаження на 1 вільне робоче місце склало 2 особи.
Чисельність зареєстрованих безробітних, працевлаштованих за направленнями центру зайнятості протягом 2018 року, склала 2,5 тис. чол., загалом за сприяння центру зайнятості роботу отримали 4,5 тис. осіб.
Із загального числа безробітних, які перебували на обліку в центрі зайнятості станом на 18.07.18, 2,3 тис. чол. отримували допомогу по безробіттю на період пошуку роботи, середній розмір допомоги по безробіттю у червні дорівнював 3,1 тисяч гривень.
Для підвищення конкурентоздатності безробітних на сучасному ринку праці міськрайонним центром зайнятості організована професійна перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних. Так, протягом 2018 року перенавчались 683 чол., перенавчання здійснювалось за 6 професіями та 4 напрямками підвищення кваліфікації, які користуються попитом на ринку праці.
З метою матеріальної підтримки безробітних на час пошуку роботи та соціально-трудової реабілітації осіб, які тривалий час перебувають в стані безробіття, центром зайнятості організовуються громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру, у 2018 році в них взяли участь 1065 чол. з числа безробітних.
Протягом 2018 року на нові робочі місця, за створення яких здійснюється компенсація єдиного соціального внеску роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, були працевлаштовані 58 безробітних.
Основним завданням міськрайонного центру зайнятості є стабілізація ситуації на ринку праці міста і регіону. Головними напрямами її реалізації є збільшення обсягів соціальних послуг, які надаються незайнятому населенню та роботодавцям, посилення соціального партнерства для забезпечення зайнятості населення.

Відділ статистики Криворізького міськрайонного центру зайнятості
спеціально для рубрики
Робота та Вакансії Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!