Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, медики Кривого Рогу тепер самі можуть проводити ПЛР-дослідження та оперативно виявляти COVID-19

160420 37 min

Кривий Ріг продовжує мобілізувати усі можливі ресурси для боротьби з коронавірусом. Завдяки цій системній роботі, тепер криворізькі медики будуть самостійно проводити розширені аналізи для діагностування COVID-19.

16 квітня спеціальне обладнання місту передав фонд одного з акціонерів Групи Метінвест. Власний ПЛР-аналізатор допоможе медикам працювати більш ефективно. Також місту подаровано два герметичні бокси для транспортування інфекційних хворих між лікарнями.

Завдяки тому, що аналізатор буде встановлений в Криворізькій лабораторії, результати досліджень будуть доступні медикам вже через 40 хвилин після початку процедури. Якщо діагноз підтвердиться, пацієнти набагато раніше отримають спеціалізоване лікування. Потужність обладнання - до 20 тестів на добу.

Зараз термін лабораторної діагностики становить від трьох до п'яти днів – аналізи відсилаються до Дніпра.

Обладнання також може використовуватися і після епідемії, технічно ПЛР- система може виявляти кілька видів інфекційних хвороб.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!