Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

З березня 2020 року в світі триває пандемія коронавірусної хвороби (COVID–19), за даними ВООЗ зареєстровано 104 751 913 випадків захворювання, летальних випадків – 2 273 228 (2,2%), повідомляє Весь Кривий Ріг

200221 18 min

В Україні за вказаний період зареєстровано 1 055 047 випадків захворювання на COVID–19 У віковому розрізі, люди віком 50-59 років становили найбільшу кількість від усіх людей із підтвердженими діагнозами коронавірусної хвороби (COVID-19) (21,6%).

Загалом, люди віком до 60 складають 74,1% від усіх людей з підтвердженим діагнозом. Водночас, найбільша кількість смертей від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою (COVID-19), зареєстрована серед людей віком 60-69 років (31,1%).

Кількість померлих людей віком 60-69 років була вдвічі більшою за кількість людей віком 50-59, які померли (4 274 та 2 060 осіб, відповідно). Крім того, люди віком від 60 років та старше складають 77,9% від усіх померлих від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19.

Більшість померлих (11 208 людей; 81,6%) мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби, злоякісні новоутворення, тощо в анамнезі.

За весь час пандемії:
- Дніпропетровська область - захворіло (особи) – 69 376, летальних випадків – 1 883,
- Кривий Ріг - захворіло (особи) – 10 331, летальних випадків – 438.

З метою профілактики коронавірусної хвороби (COVID–19) з початку пандемії запроваджено комплекс відповідних заходів, а саме:

- гігієна рук - часте миття з рідким милом або обробка спиртовими антисептиками.
- гігієна кашлю – прикриття роту та носа при кашлі та чиханні зігнутою рукою в лікті або одноразовою серветкою , яку необхідно знешкодити відразу після використання;
- утримання від контактів з особами , що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі , збереження обов’язкової дистанції та обмеження часу при контакті;
- у разі виникнення симптомів захворювання , таких як лихоманка , кашель, ломота в тілі тощо, слід залишатися вдома та утриматись від відвідувань місць скупчень людей;
- використовувати медичні маски та своєчасно замінювати їх (кожні3 години або негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук спиртовмісним антисептиком відразу після знімання маски.

Але важливим профілактичним заходом завжди вважалась імунопрофілактика- метод індивідуального чи масового захисту населення від інфекційних хвороб щляхом створення або підсилення імунітету.

Імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби (COVID-19) є найважливішим компонентом стратегії Уряду України у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19).

Загальною метою здійснення масової вакцинації населення є припинення поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні.

Виконання заходів має за мету досягнення наступних цілей:
- скоротити тягар смертей, пов’язаних із коронавірусною хворобою (COVID-19);
- скоротити тягар ускладнень для здоров’я, пов’язаних із коронавірусною хворобою (COVID-19).

Основним завданням імунізації є охоплення вакцинацією проти коронавірусної хвороби (COVID-19) не менше 50% населення України (20 866 390 людей).

Вакцини діють, імітуючи збудник інфекції , який може спричинити захворювання. Вони навчають нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник.

Водночас, ефективність вакцини від коронавірусної хвороби (COVID-19), вимірюється у здатності запобігти розвитку тяжкої форми коронавірусної хвороби (COVID-19) та смертності внаслідок ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою (COVID-19).

Масова кампанія з вакцинації допоможе значно знизити смертність від коронавірусної хвороби (COVID-19) та зможе запобігти розвитку серйозних ускладнень для здоров’я, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19.

На даному етапі першочерговою метою вакцинації проти коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні є зниження смертності та ускладнень від коронавірусної хвороби (COVID-19) серед груп ризику, захист персоналу системи охорони здоров'я та інших життєво важливих систем державного значення.

Головним очікуваним результатом від вакцинації є ефективний контроль над пандемією коронавірусної хвороби (COVID-19), зниження навантаження на систему охорони здоров'я і створення умов для відновлення економіки.

Вакцинація від коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні буде добровільною, безкоштовною для усіх груп населення та професійних груп.

Відокремлений структурний
підрозділ «Криворізький міський відділ
лабораторних досліджень
ДУ « Дніпропетровський обласний центр
лабораторних досліджень МОЗ України»

Лікар-епідеміолог Токар Т.Ю.
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!