Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

«ВСЕ БОЇТЬСЯ ЧАСУ, АЛЕ ЧАС БОЇТЬСЯ ДОБРОТИ»,- вічний і пророчий вислів Сергія Колачевського буде викарбувано на пам’ятнику Криворізьким благодійникам Колачевським Сергію та Євгенію, повідомляє депутат міськради Кривого Рогу ВІКТОРІЯ ТРЕТЯК

180721 23 min

Неможливо оцінити все те, що зробили для нашого Кривого Рогу, і не тільки, родина Колачевських. Їхній вклад безцінний.

1 млрд. доларів Колачевський Сергій заповів після смерті нашому місту Кривому Рогу. Суд Санкт-Петербург-Петербурзі признав, що благодійник був при здоровому глузді, коли це робив. І призначив передати його кошти місту. Але сталась революція, і не судилось поповнити цими ними бюджет нашого Кривого Рогу.

Питання увічнення пам‘яті криворізьких меценатів, благодійників, підприємців, громадських діячів подружжя Колачевських назрівало вже багато років.

Тому, від імені активної і небайдужої громади міста, депутатом Криворізької міської ради Вікторією ТРЕТЯК ініційовано подання проєкту та ескізної пропозиціі відомого скульптора В. Токара по встановленню пам‘ятника в Тернівському районі, по вул. С. Колачевського, біля ПК «Тернівський».

180721 24 min

Задля розкриття подвижницьких, гуманних рис криворізького подружжя, яке присвятило велику частину особистого життя побудові «Родинного гнізда» не тільки для себе, а й для міста, створивши затишок, впевненість у завтрашньому дні, налагодженість культурно-побутового життя в нашому промисловому регіоні - одному з найбільших на той час у країні.

Маємо на меті створити традицію шанування особистостей - громадян з Великої Літери, які наполегливо і ефективно докладали і докладають своїх моральних, творчих, фізичних та матеріальних задля розвитку інфраструктури Кривого Рогу - міста з величезним потенціалом. Підсилити родинні цінності: любов, єдність, відданість та вірність.

Архітектурно-містобудівна Рада на засіданні одноголосно підтримала даний проєкт.

180721 25 min

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!