Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Депутат міськради Кривого Рогу Наталія ШИШКА намагається зрозуміти, чому не в мерії мовчать про відкриття нового кладовища? Чому така нетипова поведінка у чинуш, які звикли дзвонити у всі дзвони з менш значущих подій

050422 14 min

1 квітня введено в Кривому Розі в експлуатацію кладовище в районі ПінГЗК, яке будувалось з 2015 року.

Відкриття цього кладовища анонсувалось не раз, в том числі особисто Юрієм Вілкулом, але роками переносилось. Коли ж об’єкт дійсно офіційно запущено, офіційні джерела, а відтак і всі інші, про це мовчать.

Мова йде про те саме кладовище між Ганнівським та Первомайським кар’єром, на якому, згідно з первісним проектом, мали висадити тисячі кущів троянд першого гатунку. Правда, після коригування троянди із проекту були вилучені, що не вплинуло на проектно-кошторисну вартість в бік зменшення.

Взагалі проект цього багатостраждального об’єкту коригувався не раз, не раз змінювався підрядник. Ремонтувалась розкурочена адмінбудівля ще не введеного в експлуатацію об’єкту. Об’єкт потрапляв у поле зору правоохоронців у рамках кримінальних проваджень, здійснювалась виїмка документів.

І ось кладовище, яке будували, будували з 2015 року і наприкінець побудували, таки введено в експлуатацію.

Однак при всій гостроті проблеми наявності місць під захоронення інформації про введення в експлуатацію цього дуже затребуваного об’єкту на офіційних ресурсах не знайти.

Очевидно, хтось зацікавлений у тому, щоб мешканці міста не знали, що проблема місць для захоронення на сьогодні вирішена.

На будівництві кладовища освоєно 30 млн. грн. з міського бюджету.
За інформацією начальника управління капітального будівництва міськвиконкому, кладовище розраховано на 29 252 могили.

А щоб оплатити за могилу з видачею фіскального чека і по затвердженому відповідним рішенням міськвиконкому тарифу, як і раніше, треба їхати лише в одну точку на все місто - у так званий відділ замовлень КП «Ритуал Сервіс Плюс» на 95-ий квартал. Офіційна вартість могили ручної копки – 1 922 грн.

Хоча якраз на новому кладовищі є можливість викопувати могили механізованим способом. І тариф на могилу механізованої копки є значно нижчим і становить, згідно з відповідним рішенням міськвиконкому, 1 112 грн.

Однак захоронення на введеному в експлуатацію кладовищі поки не здійснюються за інформацією депутата.

Як думаєте, чому?

Наталія ШИШКА,
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+5 #2 юрєц 05.04.2022, 16:36
типу під час війні на похованнях можна мародерить? так пані Лариса? це посіпаки корупціонерів дістали, і по закінченню війни з усіма вами розберуться
Цитата
-6 #1 Лариса 05.04.2022, 15:16
Угомонитесь со своими кладбищами, ув. Н.Шишка,сейчас не до этого! Вы ещё до войны достали!
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!