Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Эта история, произошедшая в Днепре, будет поучительна всем дамам Украины, независимо от того, в каком городе вы живете – Кривом Роге, Виннице, Львове... Прочитайте статью, опубликованную на сайте Наше Місто...

40816 26

Двоє молодиків знайомилися з потенційними жертвами в соціальних мережах та зав’язували романтичні стосунки. Щоправда вже за деякий час романтика для жінок перетворювалася на кошмарну реальність.
Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Дніпропетровській облсті.
Інтернет стосунки Альбіни та Євгена знаходилися на вершині романтичного періоду. Ось уже два місяці молоді люди обмінювалися словами, думками, емоціями і навіть вже планували серйозне спільне майбутнє. Щоправда все це було в Інтернет мережі та телефонних розмовах. А от завтра довгоочікувана зустріч і дівчина нарешті побачить свого віртуального коханого. Та напередодні Євген зателефонував і тривожним голосом повідомив, що він знаходиться у відрядженні і у нього вкрали гроші та попросив дівчину надіслати йому 700 грн на квитки. Дівчину дещо згнітила тема грошей, та відігнавши сумніви вона перевела кошти на рахунок хлопця через платіжну систему WEB-MONEY.
Перший крок неповернення був зроблений. Вже за деякий час Євген зателефонував дівчині та попросив надіслати вже більшу суму, так як у нього виникли проблеми з правоохоронцями. Далі необхідні були кошти аби владнати питання у військкоматі… Молодик обіцяв повернути всі гроші, які дівчина надіслала на його порятунок і навіть поцікавився поштовою адресою Альбіни. Власних грошей у Альбіни вже не було і вона рішуче заявила, щоб горе-залицяльник їх повернув. І з цього моменту життя Альбіни перетворилося на фільм жахів.
«Мова йшла лише за гроші: висилай 10, 20, 30 тисяч, скажи пароль доступу до рахунку батьків, здавай в ломбард коштовності, візьми батьківські гроші. Він постійно телефонував, погрожував, писав СМС-повідомлення брудного жахливого змісту,» — говорить Альбіна.
За словами дівчини в період романтичних відносин на прохання Євгена вона надіслала своє фото інтимного характеру. І от тепер він обіцяв розмістити цю фотографію на сайті, у вузі, де навчалася дівчина та роздруковані фото розмістити у під’їзді будинку і повідомити батькам.
За словами психолога Вікторії Миролюбової практика ділитися в соціальній мережі своїми фото, відео-матеріалами сьогодні досить поширена.
«Не є виключенням і фото інтимного характеру. Та при цьому слід подумати, чи готові ви на те, що людина, з якою навіть не було зустрічі, може скористатися вашими фото на свій розсуд,» — говорить Вікторія Миролюбова.
Шантаж та погрози тривали з травня. Одного дня батьки помітили пропажу грошей, які відклали для навчання дочки. Зрозуміло пояснити куди ділися гроші дівчина спочатку не змогла.
За словами мами Альбіни, дочка була налякана і психічно виснажена. Вона весь час твердила, що чоловік продасть автівку і всі гроші поверне. Вона берегла рідних від стресу, а сама зайшла в глухий кут.
Батьки відразу ж звернулися до міліції. Співробітникам протидії кіберзлочинності знадобилося декілька місяців аби задокументувати злочинну діяльність двох мешканців Дніпра, які шахрайськими діями виманювали у своїх жертв гроші. За словами начальника відділу протидії кіберзлочинності Дніпропетровської області Юрія Заскоки, Альбіна була не єдиною, хто став жертвою Інтернет-злодіїв. Слідчими було встановлено 17 потерпілих, яких молодики ошукали на понад 400 тисяч гривень.
Працівниками відділу протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області задокументовано злочинну діяльність групи у складі двох мешканців Дніпра 1986 та 1988 років народження, які з метою особистого збагачення, використовуючи вигадані дані, зареєструвалися на сайтах знайомств та в соціальній мережі VK.COM, а також створили 7 електронних гаманців платіжної системи WEB-MONEY.
«Фігуранти вишукували молодих жінок серед користувачів вищевказаних ресурсів, у тому числі заміжніх, з якими встановлювали довірливі відносини під приводом подальших сімейних стосунків та проведення дозвілля. У ході спілкування вони вмовляли жінок направити їм інтимні фотографії та матеріали особистого характеру. Окрім того, у ході спілкування, зловмисники отримували максимальну інформацію про зв’язки потерпілих осіб, їх родичів, контактні телефони тощо. А в подальшому жертви, уникаючи розголосу, платили своїм психологічним насильникам,» — розповідає Юрій Заскока.
Альбіні знадобилася кваліфікована тривала допомога психолога. Сьогодні її стан вже стабільний. Та невідомо скільки часу треба аби молода дівчина знову змогла повірити в чисті стосунки між чоловіком і жінкою та влаштувати своє особисте життя.
За словами професійного психолога, сила емоційного стресу жертв залежить від того, скільки часу потерпіла знаходилася у контакті зі своїм шантажистом. У потерпілих має бути змога поділитися своїми проблемами та емоціями з близькими їм людьми та не переносити всю вину на себе.
«Надто дорога розплата за довірливі романтичні стосунки у віртуальному світі. Мені прийшлося налагоджувати попередні довірливі стосунки з батьками, намагаюся переконати сама себе, що є справжні чоловіки і щирі взаємовідносини. Раджу всім знайомитися лише в реальному житті, адже по той бік екрану у кожного можуть бути різні помисли», — говорить Альбіна.
За даним фактом Амур-Нижньодніпровським ВП Дніпропетровського ВПГУНП в Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 КК України. Учасникам групи вручено повідомлення про підозру та обвинувальні акти надіслано до суду.
Наразі, фігурантам може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

ОРИГИНАЛ СТАТЬИ

Дайджест,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!