Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Повідомляє депутат міськради Кривого Рогу Людмила БУРМАН (Самопоміч) - Тест на людяність і швидкість реакції 2-го січня пройшли криворіжці. Нацполіція – під питанням...

030118 2

18.45. Кривий Ріг. Зупинка громадського транспорту «Педуніверситет».
На землі, обличчям догори, лежить чоловік. Зважаючи на святкові ажіотажні дні перше, що думається – напідпитку до нестями. Однак +4 по Цельсію з поривами сильного вітру вже за пару хвилин дають зрозуміти, що навіть півгодинне лежання може обернутися для людини бідою.
Телефоную в поліцію, поруч стоять двоє молодих людей, які, як потім з’ясувалося, двома хвилинами раніше зателефонували «103».

Шість хвилин безперервного «Ви зателефонували в національну поліцію. Зараз всі оператори зайняті...» викликає непереборне бажання перервати виклик. Нарешті на тому кінці з’являється русскоговорящая «оператор Юлія».

– Доброго дня! Вас турбує депутат Криворізької міської ради Людмила Бурман. Я знаходжуся на зупинці громадського транспорту «98 квартал». Це у Кривому Розі. Тут на землі лежить чоловік без свідомості. Пришліть, будь-ласка, екіпаж патрульної поліції.
– Уточните адрес. Как выглядит мужчина? Как он одет, какое впечатление производит?... Одет опрятно?...
– Вы сообщите свою фамилию, или желаете сохранить инкогнито?
– ??? !!!
– Це депутат Криворізької міської ради Людмила Бурман. Я знаходжуся на зупинці громадського транспорту «98 квартал». Це у Кривому Розі...
– Угу... Людмила Бурман... Сейчас вышлем экипаж...

– О 19.00 чоловіка забрала швидка, яка прибула через 15 хвилин після виклику. Хлопці сказали, що для Кривого Рогу це нормальний час прибуття на виклик. Номер екіпажу 10, номер держреєстрації карети швидкої – 4063. Дві жінки-парамедика. Чоловік від холоду вже не міг поворухнути кінцівками...
– О 19.12, так і не дочекавшись екіпажу патрульної поліції та банально змерзнувши, їду додому, подумки рефлексуючи.

Результати рефлексії:
1. Якщо твоєму життю загрожує реальна небезпека, розраховувати ти можеш винятково на себе, на випадкових перехожих, можливо на рідних чи друзів (якщо встигнеш їм подзвонити першим). Бо набравши «102» наступні 5, а то і 10 хвилин будеш слухати: «Ви зателефонували в національну поліцію. Зараз всі оператори зайняті...». А у вас цих 5-10 хвилин може і не бути.
2. Криворіжці, попри шалений тиск зовнішніх обставин, не втратили людяності і співчуття до тих, хто потрапив у біду. А також швидкості реакції на події, які вимагають термінового втручання. Принаймні такий висновок півгодинного «включеного» спостереження. Два хлопці 25+, мама із сином, який кинувся піднімати чолов’ягу, бабуся з онукою, яка почала з’ясовувати, чи викликали служби. Ну і депутатка, яка послуговується громадським транспортом...

Разом ми, друзі, таки сила. А тому все у нас буде добре. Треба тільки не розслаблятися. І не дозволити розслабитися тим, хто допомогу людям зробив своєю професією.

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото – з редакційного архіву

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!