Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Під час складання адміністративних матеріалів, аби уникнути покарання, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду, повідомляє прес-офіцер ППП Кривого Рогу Аліна КРАВЕЦЬ

050820 29 min

5 серпня поліцейські патрулювали на вулиці Маршака в Кривому Розі. На узбіччі інспектори помітили автомобіль ВАЗ із механічними ушкодженнями.

Патрульні вирішили переконатися, чи усе в порядку з керманичем. Виявилось, що саме з водієм усе гаразд, але його пасажира вже госпіталізували до лікарні з травмою голови.

Згодом інспектори встановили, що водій не впорався з керуванням та врізався у бетонний блок на узбіччі.

Під час бесіди з керманичем інспектори помітили в нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на місці. Чоловік відмовився та почав рекомендувати патрульним прийняти його пропозицію — неправомірну вигоду в сумі 30 000 гривень.

36-річного містянина неодноразово попереджали про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за подібне правопорушення, проте, незважаючи на це, він наполягав на своєму.

Поліцейські викликали на місце слідчо-оперативну групу Тернівського району, яка задокументувала правопорушення.

Під час складання відповідних матеріалів чоловік почав агресивно поводитись та лаятись на патрульних. Його затримали та доставили до районного відділення поліції, де склали протоколи за ст. 261 КУпАП (адміністративне затримання), ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Зазначимо, що відповідно до ч 1. ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на термін до чотирьох років.

050820 30 min

Підготував до публікації
Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!