Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Як повідомляє «Слуга Народу. Кривий Ріг», «редакція» поставила гострі та несподівані запитання Голові Криворізької Міської організації ПП «Слуга Народу» Юрію Корявченкову. Що він розповів про вибори, гучні відставки та «зради», а також результати роботи його команди у 2021 році читайте в інтерв’ю

100122 14 min

- Під час місцевих виборів Ваші опоненти розповідали, що партійні офіси відкриваються по всій країні тільки як передвиборчі штаби...
- Звичайно, це були лише чутки. Вищі керівні органи Партії поставили чітке завдання: створити на місцях команду однодумців, професіоналів, які готові втілювати реальні зміни задля розвитку своїх громад.
Від самого початку до команди Криворізького партійного осередку ввійшли ті, хто ще з 2018-го року прагнув змін у місті. Надалі до неї доєднались майбутні кандидати, яких висувала Криворізька Міська партійна організація на місцевих виборах.

- Як будувалася робота на місцях?
- Після місцевих виборів, коли наших представників було обрано до всіх місцевих рад Кривого Рогу, а три з них очолили районні у місті ради, першочерговою стала мета об’єднати депутатів, налагодити комунікацію, створити дієву вертикаль взаємодії, обрати ключові напрямки роботи. Чи просто було на початку? Однозначно ні. Для більшості з обраних депутатів це перша каденція. Ми одразу зосередились на тому щоб навчити, допомогти, вибудувати партійну структуру у Кривому Розі.
Навесні цього року, мене було вдруге обрано на посаду Голови Криворізької Міської організації ПП «Слуга Народу» і це для мене велика честь та водночас відповідальність. Як перед командою, так і насамперед перед криворіжцями.
Наразі наша команда охоплює народних депутатів України від Кривого Рогу, депутатів місцевих та Дніпропетровської обласної ради, спеціалістів за низкою ключових напрямків. Всі ми об’єднані однією метою – розвивати Кривий Ріг, Криворізький регіон та відстоювати інтереси мешканців громади.

- Прокоментуйте, будь ласка, гучні заяви команди партійного осередку.
- Одним з викликів для нас стала відмова Олександра Котляра, колишнього члена нашої команди та секретаря Криворізької міської ради виконувати обов’язки міського голови після загибелі Костянтина Павлова. Про це своє рішення він не повідомив ні своїх колег по фракції, ні керівництво партійної організації. Ми відкрито заявили про те, що такий вчинок - це «зрада» як команди, так і інтересів криворіжців. Надалі Олександр Котляр склав свої депутатські повноваження.
Я неодноразово наголошував про те, що ми не допустимо, щоб дії депутатів зраджували програмі Президента та обманювали виборців, які підтримали їх на виборах. І якщо хтось не готовий втілювати реформи, дотримуватись основних програмних засад ПП «Слуга Народу» - він не може залишатися депутатом обраним від нашої політичної сили.

- Ви повідомляли, що у Кривому Розі незаконно зняли голову районної ради Антона Недоступа. Чому Ви так вважаєте?
- Перед пленарним засіданням Тернівської райради депутати, лояльні до місцевої влади Кривого Рогу, зареєстрували звернення про звільнення голови ради Антона Недоступа, обраного на місцевих виборах від партії «Слуга Народу», посилаючись на «низький рейтинг району».
Однак хто складає ці рейтинги? Виконком Криворізької міської ради. Жодних законних підстав для проєкту рішення, з яким наперед мали бути ознайомлені депутати, надано не було. Депутати, опозиційні до місцевої влади, та голова ради Антон Недоступ намагалися достукатися до здорового глузду депутатів та вказували на незаконність такого рішення. Адже воно порушує низку положень Регламенту та Законів, але це нікого не зупинило. І навіть те, що саме на цьому засіданні мав прийматись бюджет району на 2022 рік.
Зокрема, більшістю для ухвалення такого рішення стали депутати від «Блоку Вілкула», «ОПЗЖ», «Батьківщини» та «ЄС».

- Ваші депутати тримаються за свої мандати?
- Ми активно аналізуємо роботу депутатів і вже зараз маємо декілька випадків,
коли депутати самостійно склали мандати, усвідомивши, що не мають змоги
повноцінно відстоювати інтереси виборців. Особисто я підтримую та поважаю такі рішення: не триматись за мандат, усвідомлюючи відповідальність перед людьми.
Окрім цього, повертаючись до питання комунікації в межах команди місцевого партійного осередку, ми отримуємо й зворотний зв’язок від фракцій у всіх місцевих радах щодо роботи депутатів. У разі необхідності і коли іншого шляху немає, керівництво Криворізького Міської Організації залишає за собою право застосувати процедуру імперативного мандату і всі депутати про це обізнані.
Партійна розбудова наразі триває, ми відкрили Північний офіс Криворізького осередку, що дало змогу зробити комунікацію мешканців з місцевими депутатами та Партією більш доступною.
Крім того, разом з колегами ми ініціювали створення Криворізького районного осередку Партії, який наразі очолює Олена Криворучкіна. Така необхідність виникла в зв’язку з тим, що після місцевих виборів ми об’єднали не лише місцевих депутатів Кривого Рогу, а й депутатів обраних в Криворізькому районі. Перед Головою Партії ми виступили з пропозицією перепідпорядкувати районну організацію - міській.

- Як вирішуються проблеми на практиці? Що думають про вашу роботу мешканці Кривого Рогу?
- Ми максимально залучаємо мешканців до обговорення найгостріших проблем та задля відстоювання їхніх прав та інтересів, ведемо активну медійну роботу з залучення прихильників Партії до політичного життя міста та країни. А також здійснюємо громадський контроль за використанням бюджетних коштів та проводимо роботу з роз’яснення та популяризації загальноукраїнських ініціатив Політичної Партії «Слуга Народу», Президента України, програми «Велике будівництво» спрямованої на відновлення доріг, медичних, освітніх закладів та об’єктів спортивної інфраструктури.
Не хотілось би ототожнювати роботу голови організації, з моєю діяльністю як народного депутата України, проте з впевненістю можу сказати: саме завдяки налагодженій комунікації з місцевими депутатами від Слуги Народу, ми з колегами, народними депутатами обраними від Кривого Рогу, реалізуємо дійсно важливі заходи у місті: від ремонту закладів освіти до оновлення матеріально технічної бази медичних закладів.
Коли наші депутати зустрічаються з криворіжцями, приємно чути відгуки мешканців про те, що стільки проєктів, які втілювались би одночасно, з реконструкції важливих для міста об’єктів у Кривому Розі, ще не було. І не погодитись з цим неможливо.

- Нещодавно у Кривому Розі відкрився найбільший в Україні центр Дія. Бізнес...
- Вперше в історії, за підтримки нашого Президента, держава переходить на потужний системний підхід у питанні цифрової трансформації України. Диджиталізація продовжується, і на 2022 рік на національну програму інформатизації у бюджеті закладено – понад 717 млн грн.
Сьогодні малий та середній бізнес особливо важливі для нашої країни і сталої економіки. Адже, за даними Укрстату, понад 90% юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих в Україні, належать до суб’єктів малого і середнього підприємництва. У цьому секторі здійснюють комерційну діяльність понад 6,9 млн осіб.
Тому в Україні надважливо надавати можливість побудувати повноцінну, ефективну та дієву екосистему розвитку для підприємців мікро, малого та середнього бізнесу. Як голова осередку я максимально зацікавлений у реалізації в Кривому Розі масштабних проєктів у цій сфері. Одним з таких кроків стало відкриття бізнес – центру «Дія» - простору для підтримки підприємців та розвитку бізнесу.
Хочу відзначити, що всі позитивні зміни у нашому регіоні відбулися завдяки злагодженій роботі депутатів усіх рівнів: районних, міських та обласних. А також ефективній співпраці з головою обладміністрації.

Результати Юрія Корявченкова за два роки роботи, з моменту набуття 29.08.2019 року депутатських повноважень:

1. Опрацьовано 1 670 звернень громадян;
Проведено 80 зустрічей з колективами виборців та 605 особистих прийомів громадян;
Направлено 2345 депутатських звернень.

2. За сприяння Юрія Корявченкова в межах виборчого округу розпочато оновлення інфраструктурних об'єктів за програмою «Велике Будівництво», а саме:

- Капітальний ремонт комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №180» Криворізької міської ради;
- Капітальний ремонт Криворізької загальноосвітньої спеціалізованої школи I-III ступенів №4 з поглибленим вивченням іноземних мов Криворізької міської ради Дніпропетровської області;

- Капітальний ремонт Криворізької гімназії №95 Криворізької міської ради Дніпропетровської області;
- Капітальний ремонт комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №201» Криворізької міської ради;
- Капітальний ремонт Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №60 Криворізької міської ради Дніпропетровської області;

- Капітальний ремонт комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла - садок) №70 комбінованого типу» Криворізької міської ради;
- Капітальний ремонт Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №85 Криворізької міської ради Дніпропетровської області;

- Капітальний ремонт Криворізького Центрального-Міського ліцею Криворізької міської ради Дніпропетровської області;
- До кінця 2022 року на вулиці Олександра Поля в районі будинку №32 збудують басейн. Це буде двоповерхова будівля площею 3 тис кв. м. із пропускною спроможністю 108 осіб. Чаша басейну на шість доріжок буде глибиною до 2 м і розміром 25х12 м.

3. Програма Президента «Велике будівництво» дала шанс не просто оновити, а й повністю реконструювати важливі для регіону об’єкти. Крім того, Юрієм Корявченковим, відповідно до законодавства про статус народного депутата, було залучено до Кривого Рогу додатково понад 36 млн. грн. з держаного бюджету на соціально-економічний розвиток міста, а саме на такі заходи:

- капітальний ремонт (відновлення спортивного майданчика (багатофункціональний спортивний майданчик) Комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2» Криворізької міської ради;
- придбання медичного обладнання для дитячої стоматології, першого пологового будинку, для першої міської лікарні та Криворізької інфекційної лікарні №1;

- капітальний ремонт приміщень спортивної зали Криворізької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 123 Криворізької міської ради Дніпропетровської області;
- встановлення дитячого майданчика на «Карнаватці»;
- оновлення матеріально-технічної бази чотирьох шкіл Центрально-Міського району.

4. Серед знакових та вагомих досягнень для рідного міста за сприяння Юрія Корявченкова було здійснено:

- відродження футбольного клубу «Кривбас»;
- відкриття найбільшого центру підтримки малого та середнього бізнесу «Дія. Бізнес», який буде допомагати не тільки діючим підприємцям, але й сприяти становленню нових підприємців.

5. За сприяння Юрія Корявченкова та народних депутатів Політичної Партії «Слуга Народу» від Кривого Рогу - Олени Криворучкіної, Володимира Захарченко, Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської обласної державної адміністрації, було повністю оновлено автопарк екстреної медичної допомоги новими сучасними автомобілями, які будуть обслуговувати не лише мешканців Кривого Рогу, а й жителів Апостолівського, Криворізького, Софіївського, Широківського, частини П’ятихатського районів та міста Жовті Води. Таким чином, швидку та якісну допомогу отримають майже 27% населення Дніпропетровської області.

6. Законотворча робота. Основні акценти у законотворчій роботі Юрій Корявченков базує на принципово новому підході у сфері фінансування дорожнього господарства. Він вважає, що зараз на часі стоїть вирішення питань дорожньої галузі України при формуванні нових пріоритетів Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування на 2021-2027 роки.
Крім того, правові норми, які вже прийняті у законодавчому полі України, закладають основу для розвитку дорожньої інфраструктури, а отже, надають своїм громадянам можливість безпечно та якісно подорожувати Україною.
Загалом, наближення законодавства України з питань дорожнього господарства і будівництва автомобільних доріг до стандартів ЄС та провідних міжнародних стандартів має найвищий пріоритет у 2022 році.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+3 #3 ПГ-9 10.01.2022, 14:12
Цитую Алекс:
Чувак полный ноль что в 95 квартале что сейчас ни разу не выступал с трибуны в ВР.Все его достижения просто друг президента

Делать и языком с трибуны матылять это разные вещи.
Цитата
-1 #2 Алекс 10.01.2022, 13:14
Чувак полный ноль что в 95 квартале что сейчас ни разу не выступал с трибуны в ВР.Все его достижения просто друг президента
Цитата
0 #1 Сергій 10.01.2022, 11:35
Брехня. Він ніколи українською мовою не говорив.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!