Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як повідомляє «Криворізький Центр Розслідувань», Відділ освіти Довгинцівської районної у місті ради з грудня 2022 року по травень 2023 року включно замовив ремонтів укриттів на 9 мільйонів. Роботи розподілили між ТОВ «Абакон», ФОП Кондратенко та ФОП Стеценко

220523 30 min

Загалом з грудня 2022 року проведено біля 30 закупівель, які оформлені як звіти про договір, тобто замовник підписував договори з виконавцями напряму без використання системи «Прозорро».

Серед робіт, що виконувалися підрядниками: встановлення санвузлів та вентиляції, бетонування підлоги, прокладання ізольованих проводів, улаштування покриття з лінолеуму, облаштування входів, косметичний ремонт стін та послуги з підключення генераторів.

Роботи по облаштуванню шкільних підвалів і перетворення їх на найпростіші укриття Довгинцівський відділ освіти розпочав ще наприкінці 2022 року. Тоді без торгів підряди на ремонтні роботи на загальну суму 1 млн. грн отримав ФОП Олег Кондратенко.

Що саме виконував підрядник – невідомо, бо ні кошторисів, ні технічного завдання замовник не опублікував. Також ФОП Олег Кондратенко поставив Довгинцівському відділу освіти генератори із переплатою до 30%.

ФОП Олег Кондратенко відкритий у 2020 році за основним напрямком діяльності – будівництво житлових та нежитлових будівель. До того ж Олег Кондратенко є власником будівельної компанії ТОВ «Будстар КР».

Ця його фірма активно працює з криворізьким бюджетом і має 76 переможних закупівель на суму 31,79 млн. грн. Левова частка замовлень компанії – ремонтно-будівельні підряди від АТ «Криворізька теплоцентраль».

Сам Олег Кондратенко є членом політичної партії «Європейська солідарність». В 2015 він був депутатом Тернівської районної у місті ради. В 2020 також балотувався, але в райраду не пройшов.

Вже з нового 2023 року Олег Кондратенко на тендери подавався від ТОВ «Абакон» – фірми, яку він зареєстрував в січні 2023 року.

Від Довгинцівських освітян новостворене ТОВ «Абакон» отримало 16 підрядів на ремонти укриттів за загальну суму 4,87 млн. грн. Конкурентів у компанії не було, всі закупівлі оформлені як звіти про договір.

Ще одним підрядником відділ освіти Довгинцівської районної у місті ради обрав ФОП Валентин Стеценко. Йому освітяни напряму замовили робіт для облаштування шкільних підвалів під укриття на 2,53 млн. грн.

75-річний Валентин Стеценко став приватним підприємцем у травні 2019 р.
Про цього бізнесмена поважного віку писав сайт Наші Гроші.Регіон.

Нагадаємо, що ФОП Стеценко тоді отримав підряди на підрізання дерев та утримання зелених насаджень. При вивченні тендерних документів та угод, виявилось, що Стеценко буває по-різному засвідчує ділову документацію у закупівлях, а ще тісно пов’язаний із ще одним популярним у криворізьких бюджетних замовників підприємцем – Богданом Лиманським. Останній також отримував держзамовлення – він продав та встановив в заклади освіти печі-буржуйки на 415 тис. грн.

Загалом, в Довгинцівському районі найпростіші укриття в підвалах облаштують у 8 дитячих садочках, 10 школах та в 2-х позашкільних закладах. На сьогодні, за приблизними підрахунками, тільки на ремонтні роботи витрачено вже більше 9 млн. грн.

ГО «Криворізький Центр Розслідувань»,
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #3 i 23.05.2023, 00:30
РЕМОНТЫ...ПИДАРАСЫ ЕБАНЫЕ ВИЛКУЛОИДСКИЕ СТЕЦЕНКО- КОНДРАТЕНКОВСКИЕ ВЫБЛЯДКИ КРИМИНАЛЬНЫЕ РАЗВОРОВАЛИ ВСЕ И ВСЯ НАЖИВАЯСЬ НА ВОЙНЕ. ШОБ ВЫ БЛЯДИ ВСЕ СДОХЛИ...!!
Цитата
+3 #2 Волчище-почище 22.05.2023, 20:46
Приведу пример: во дворе Гагарина 17 стоит три грибка ПРОТИВОАТОМНОГО бомбоубежища. Но оно завалено мусором. А в центральном вент.грибке, он же как резервный выход дваорники хранят свой инвентарь.
По ул Дарвина со стороны полиции за ж/д мостом справа бомбоубежище с резервной вентиляцией и водотводным колодцем. Железные двери вырваны, остались лишь бетонные перекрытия и 5-6 противогазов.
Старые двуэтажные школы типа 17-й или 31-й оборудованы, но на картах не значатся. ПОЧЕМУ?!
А мы превращаем подвалы 9-ти эт. домов легко затопляемые водопроводной водой и фекалиями в якобы бомбоубежища, а реале братские могилы.
Цитата
+4 #1 42334 22.05.2023, 20:00
Плакали денюшки 9 лимонов...
вилкуляторская криминальная пиздота тяп-ляп и украдет
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!