Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як повідомляє «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу», хвойні рослини пошкоджені, втратили свою естетичну привабливість внаслідок дій вандалів, що додумались розводити багаття посеред дерев у парку Мершавцева в Кривому Розі

240523 17 min

 

Якщо запитати криворіжця, що являється візитівкою міста і найулюбленішим місцем відпочинку, то без сумніву почуєте про Човнову станцію та Парк им. Федора Мершавцева - парк Правды.

Тому сьогодні, в Європейський день парків (The European Day of Parks), що був заснований у 1999 році європейською організацією, яка об'єднує природоохоронні території в 36 європейських країнах, наш улюблений парк гідний того, щоб називатися європейським парком.

Слід нагадати, що парк ім. Ф. Мершавцева - це пам'ятник садово-паркового мистецтва місцевого значення зі столітньою історією і, як бачимо зараз, завдяки зусиллям Благодійного фонду Громадська ініціатива мешканців Кривбасу наш улюблений парк сімейного відпочинку кожного року стає все краще і краще, попри всі складнощі сьогодення.

І попри війну, парк доглядається та розвивається, та, на превеликий жаль, знову і знову мають місце факти вандалізму, цих безглуздих, шкідливих і небезпечних вчинків...

Та хіба ж прийде в голову адекватний людині розвести багаття посередині групи ялинок? Звісно, хвойні рослини пошкоджені, втратили свою естетичну привабливість!
Обуренню нема меж!

- Але ми рухаємося далі: відновимо групу хвойних рослин, восени висадимо нові ялинки та, незважаючи на такі ситуації, плекатимемо наш улюблений парк для тих, хто цінуватиме європейські цінності нашої країни, - йдеться у повідомленні.

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!