Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Розмір виплат інвалідам ІІІ групи внаслідок загального захворювання, інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам з 1 грудня 2016р. підвищено до рівня прожиткового мінімуму.

1301 1

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 вересня 2015р. до 1074 грн., були переглянуті пенсії багатьох категорій одержувачів, але право на збільшення пенсій мали не всі. Деякі громадяни продовжували отримувати 949 грн. Це сталося внаслідок фіксації їхніх виплат відповідно до постанови КМУ від 26.03.2008р. №265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян».
У цій постанові було чітко визначено, що в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам (окрім І та ІІ груп) з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат, встановлених у законодавстві, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною, не досягає 949 грн., таким особам надають щомісячну державну адресну допомогу в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.
18 листопада 2015р. Кабінет Міністрів України вніс зміни в згадану постанову й забезпечив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи внаслідок загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям –інвалідам на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Тобто надалі пенсія для цих категорій зростатиме автоматично зі збільшенням прожиткового мінімуму. Відтепер зазначені громадяни (а їх по Жовтневому району 1501 чол.) отримуватимуть пенсійні виплати на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!