Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У законодавстві України останнім часом відбулися певні зміни та нововведення, які прямо або опосередковано впливають і на пенсійне забезпечення людей. Не всім пенсіонерам зрозумілі всі нюанси сучасної законотворчості й чи впливатимуть вони саме на їхні пенсії. А звідси чимало запитань, з якими люди звертаються до Пенсійного фонду України.

902 3

- Чи змінилися умови призначення і виплати пенсій цього року? Чи діють обмеження з виплати пенсій працюючим пенсіонерам, зокрема, науково-педагогічним працівникам?
- З 2016-го змінились умови виходу на пенсію за вислугою років. Вони пов'язані насамперед із встановленням для відповідних категорій осіб пенсійного віку. Зміни також стосуються умови обчислення заробітної плати для визначення розміру пенсії. Якщо до кінця 2015року для обчислення пенсії могла бути подана довідка про заробітну плату за період до 1 липня 2000-го, то вже починаючи з цього року пенсія обчислюється тільки із заробітку за даними системи персоніфікованого обліку. Винятками можуть бути випадки, коли в цій системі наявна інформація за період менш як 5 років. Тоді довідка про заробітну плату має надаватись.
Умови виплати пенсії працюючим пенсіонерам фактично залишились порівняно з минулим роком незмінні. Але існує виняток для осіб, які мають статус ветеранів військової служби. Виплата військової пенсії для них здійснюється у повному обсязі незалежно від факту роботи.

- Чи обкладатимуться податком у 2016 році пенсії працюючих пенсіонерів, в якому розмірі й порядку?
- Справляння податку на доходи фізичних осіб та військового збору з пенсій або щомісячного довічного грошового утримання здійснюватиметься і в 2016-му. Об'єктом оподаткування є частина пенсійної виплати, що перевищує суму 4134 грн. У 2016 році встановлено єдину ставку податку у розмірі 15 відсотків. Нагадаю, що у 2015-му цей податок становив 15 відсотків для оподатковуваного доходу, який не перевищує 12180 грн., та 20 відсотків – якщо ця сума є більшою.

Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області нагадує про перетворення в органах Фонду, які покликані суттєво вдосконалити та осучаснити сервіси Фонду, покращити якість надання послуг, а також ефективно та економно витрачати людські, матеріальні та фінансові ресурси Фонду. Таким чином , шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України в Жовтневому, в Тернівському і Криворізькому районах м.Кривого Рогу утворюється Криворізьке північне об’єднане управління Пенсійного фонду України, за адресою вул. Ватутіна 37-в.

Головною одиницею обслуговування громадян стає точка надання послуг (фронт-офіс). Об'єднання двох або трьох окремих районних управлінь в одну юридичну особу не погіршить доступність до пенсійних послуг. Зміст і якість цих послуг залежить, перш за все, від кваліфікації спеціалістів та їх доступності, а не від статусу установи.
Фахівці з питань пенсійного забезпечення працюватимуть і надалі в тих самих приміщеннях, залах обслуговування, кабінетах, як і до об'єднання.

УПФУ в Жовтневому р-ні м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

 

На фото - активист Инна Иванченко интересуется нуждами пенсионеров Кривого Рога

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!