Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Тема прес-конференці: «Як посилити захист майна криворіжців та протидії квартирним крадіжкам у період зростання майнової злочинності в Кривому Розі?»

Polic 3D web

Начальник Криворізького міського відділу УПО
в Дніпропетровській області підполковник поліції Олександр Іванович Купельський:

- Добрий день. Традиційно наша прес-конференція присвячується початку Всеукраїнської акції «Квартира під охорону – 2016», яка пройде з 15 по 29 лютого.
Але основна тематика, на якій ми сьогодні змушені акцентувати увагу – це збільшення кількості майнових злочинів у Кривому Розі в порівнянні з попереднім періодом. І саме як посилити захист майна криворіжців та протидії квартирним крадіжкам у період зростання майнової злочинності в Кривому Розі.
Сьогодні ми проводимо її під час складної ситуації в країні. Політична й економічна криза, в якій знаходиться зараз Україна, загострення соціальних протиріч – все це дало крім іншого, й спалах кримінальної активності. Й передовсім майнової злочинності.
Нагадаю, що основна місія поліції охорони НПУ – це боротьба зі злочинністю шляхом її попередження, а саме - технічна та фізична охорона об’єктів, довірених нам державою, підприємствами, приватними підприємцями та громадянами.
Головною ж метою акції, що проводиться – є підвищення рівня безпеки життя криворіжців та збереження їх майна.
Наразі під охороною підрозділів Криворізького міського відділу УПО в Дніпропетровській області на сьогодні знаходиться 3243 об’єкти різної форми власності. Серед них 29 особливо важливих об'єктів, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №615 підлягають обов'язковій охороні підрозділами ПО.
Крім цього, 135 об'єкта банківської системи, 48 об'єктів, які виробляють або зберігаються наркотичні, психотропні речовини або прекурсори, 511 об'єкта торгівлі, 80 ресторанів та об'єктів харчового господарства, 19 навчальних закладів міста.
Стосовно інформації з охорони об’єктів з особистим майном громадян, то на сьогоднішній день їх кількість дорівнює 1901 – це квартири (1452), будинки (398), гаражі, дачі та інші будівлі (51).
За минулий рік всього здійснено виїздів груп затримання підрозділів Криворізького міського відділу УПО в Дніпропетровській області 5941.
При цьому затримано 716 правопорушників.
Безпосередньо та за участю поліцейських Криворізького міського відділу УПО за 2015 рік розкрито 1971 кримінальних правопорушень – пограбування, крадіжок особистого майна громадян, чисельні випадки хуліганства та порушення громадського порядку. Затримано 2077 особи, підозрювані у скоєнні злочинів.
Були у роботі за минулий рік і свої особливості. У Кривому Розі, як і в цілому по Україні, на тлі різкого зниження рівня життя більшості громадян, почали зростати крадіжки. Чому таке відбувається – зрозуміло, зубожіння основної маси населення завжди дає сплеск криміналу, бо штовхає на слизьку стежку тих, хто досі якось тримався у межах законності.
Безумовно, більшість таких новоспечених крадіїв не є професіоналами, але дякуючи вільному доступу до будь–якої інформації завдячуючи Інтернету, мають найсвіжішу інформацію про ефективні методи проникнення в квартиру, і швидко набувають майстерність в ході злодійської практики.
Про це свідчить той факт, що за останні місяці 2015 року в місті побільшало саме спроб проникнення в квартири. Аби не бути голослівним, звернуся до мови цифр. Так, тільки за період часу з 07.11.2015 р. по 15.01.2016р р., тобто практично за півтора місяці на території м. Кривого Рогу було скоєно 124 крадіжки з квартир громадян, з яких розкрито – лише 21, не розкрито – 103.
З них скоєно наступним способом:
Вільний доступ 29/5-24;
Пошкодження вікна 7/1-6;
Пошкодження замку 13/1-12;
Віджим м/п вікна 26/3-23;
Пошкодження дверей 8/3-5;
Підбір ключа 41/8-33;
За аналогічний період 2014 р. відповідно було скоєно 87 крадіжок з квартир громадян з яких розкрито – 15, не розкрито – 72.
Це офіційні дані, тобто те, що було зафіксовано підрозділами поліції. Насправді спроб проникнення в квартири було набагато більше. На щастя, більшість з них так і не було реалізовано до кінця: щось чи хтось сполохав крадіїв, і вони втекли, не завершивши своїх справ. Але чи довго триватиме ця хвиля непевності зловмисників, сказати важко.
Наведу ще один факт – якщо у 2014-му з супермаркетів викрадали переважно елітний алкоголь – коньяки, віскі, марочні вина та дорогу каву тощо, то вже наприкінці 2015 року ми фіксували випадки, коли з магазинів намагалися винести вже звичайні продукти харчування. Про ці випадки ви напевно знаєте, адже ми повідомляємо про них.
У зв'язку з цим відзначу, що ускладнення обстановки, тим не менше, не позначилося на якості нашої охорони: за минулий рік на об’єктах, що перебувають під охороною Криворізького міського відділу УПО в Дніпропетровській області не було допущено жодної крадіжки майна.
Рівень професійної підготовки наших охоронників загальновідомий, як і оперативність реагування наших нарядів, та й сама табличка «Об’єкт під охороною ПО» відлякує злодіїв.
Ефективно протидіяти майновим злочинам ми сьогодні можемо лише шляхом взяття квартир громадян під охорону й миттєвим реагуванням на сигнал тривоги.
А найбільшої ефективності з попередження майнових злочинів можна досягти лише за умов довіри мешканців міста до охоронних послуг ПО.
Ми готові йти на витрати заради цієї довіри – адже головна умова акції «Квартира під охорону – 2016» – 50% оплати вартості проведення монтажних робіт згідно з вимогами законодавства – тобто половину вартості за роботу наших технічних працівників.
Таким чином ми намагаємось знизити вартість встановлення охоронної сигналізації для населення, зробити його більш доступним для пересічних громадян.

Аналіз квартирних крадіжок
Заступник начальника відділу з організації охорони, підполковник міліції Олександр Анатолійович Сапожник:

На території м. Кривого Рогу за 2015 рік зареєстровано 744 кримінальні провадження щодо крадіжок із квартир, з яких 250 розкрито. За підсумками роботи питома вага розкритих крадіжок складає 33,6 відсотки.

Детальніше по районах (2015 р.):
РВ скоєно розкрито Питома вага, %
Дзержинський 143 25 18
Довгинцівський 58 27 47
Жовтневий 132 38 29
Інгулецький 48 25 52
Саксаганський 203 56 28
Тернівський 120 47 40
Ц-Міський 31 26 84
УВС мКривий Ріг 9 6 66
м. Кривий Ріг 744 250 33,6

З приведених даних видно, що найбільша кількість квартирних крадіжок припадає на Саксаганський, Дзержинський та Жовтневий райони м. Кривого Рогу.
Тобто там, де є скупчення так званих «спальних» житлових масивів. Зрозуміло, що у великих спальних районах їх скоїти найпростіше – більшість мешканців вдень на роботі, а в багатоповерхівках люди найчастіше не знають всіх своїх сусідів.
Крім того, як бачимо правоохоронними органами розкривається лише третина крадіжок.
В ході аналізу квартирних крадіжок, скоєних на території м. Кривий Ріг, було встановлено, що з 744 крадіжок 424 скоєна в денний час.
Одночасно виросла і кількість скоєних злочинів. Так, якщо в 2013-му році було зареєстровано 428 квартирних крадіжок, в 2014-му – 504 (що на 17% більше), а у 2015 р. – 744 (на 67% більше).
Це свідчить про те, що останнім часом у «царині» квартирних крадіжок до злодіїв-професіоналів долучилося багато «аматорів».
Звичайно, через брак досвіду їх злочини легко піддаються розкриттю, але далеко не завжди це означає повернення до господарів їх майна цілим, неушкодженим і в повному обсязі.

Найпопулярнішими методами проникнення злодіїв до квартир, нарівні з вільним доступом (тобто через неуважність або недбалість господарів) залишаються злам вхідних дверей та проникнення через металопластикові вікна, і спосіб підбору відмичок. Проведений аналіз вказує на те, що більшість крадіжок коється посеред тижня – у середу та четвер – тобто зловмисники відслідковують час відсутності господарів у квартирі, їх розклад життя, активність сусідів. За таких умов єдиним надійним та ефективним способом убезпечення від крадіїв є лише оснащення квартири засобами охоронної сигналізації. Іншої ефективної альтернативи крадіжкам просто не існує.
В будь-якому випадку, порівнюючи вартість встановлення охоронної сигналізації зі збитками, що несуть громадяни у разі проникнення злодіїв до їх житла, ці збитки у декілька разів переважають витрати на наші послуги протягом кількох років.
Шкода, але останнім часом до нас все частіше звертаються люди, що вже постраждали від крадіїв, які на власному гіркому досвіді переконалися, що витрати на технічну охорону квартири просто не йдуть у порівняння із матеріальними втратами при крадіжці.
Тому ми закликаємо всіх городян не нехтувати безпекою свого майна і своїм спокоєм, а уповні скористатися тими перевагами, що надає їм поліція охорони під час зимової всеукраїнської соціальної акції «Квартира під охорону 2016».

Як значно знизити ризик квартирної крадіжки

Статистика свідчить, що найчастіше жертвами квартирних злодіїв виявляються люди, які:
- тривалий час відсутні вдома (відрядження, робота за кордоном), а квартири лишають без нагляду;
- не потурбувалися про мінімальні заходи захисту житла – грати на вікнах, броньовані вхідні двері, надійні замки;
- ті, хто виставляє напоказ свій достаток – повсякдень носить дорогоцінні речі та прикраси, прилюдно користується дорогими смартфонами, планшетами, іншими гаджетами;
- легковажно й нерозсудливо ділиться інформацією про свої плани вихідних днів, відпочинку (тобто відсутності вдома) з приятелями, знайомими, сусідами.
Правоохоронці застерігають містян від легковажного ставлення до загрози й пропонують кілька суттєвих порад:
- якщо ви надовго від’їжджаєте з міста, обов’язково залишіть ключі від квартири довіреній особі;
- потурбуйтесь, щоб на час вашої тривалої відсутності нею чи за допомогою автоматики була створена видимість присутності хазяїв у квартирі: ввечері запалювалось би світло або працював би телевізор, чи лунала музика.
- ніколи й нікому крім довіреної особи, не повідомляйте про від’їзд;
- не діліться планами відпочинку чи тривалих поїздок у соцмережах;
- зміцніть вхідні двері й поставте грати на вікна, якщо мешкаєте на 1-2 чи останньому поверхах (металопластикові вікна не чинять перешкод для проникнення злодіїв, оскільки можуть бути легко відкритими ззовні);
- перевірте надійність своїх замків, і ні в якому разі не користуйтесь замками Жовтоводського виробництва (виробляються в місцевій колонії);
- зверніться до сусідів з проханням негайно повідомляти вас по телефону про будь-які розпитування щодо вас чи вашої сім’ї, а особливо щодо розкладу життя, перебування вдома й на роботі.
- обладнайте оселю охоронною сигналізацією.

Заступник начальника Криворізького міського відділу УПО в Дніпропетровській області Сергій Вікторович Єрмак:
- Для того, щоб акція «Квартира під охорону - 2016» пройшла (з 15 по 29 лютого) якомога більш зручніше і ближче для криворіжців, технічною службою Криворізького міського відділу УПО в Дніпропетровській області було передбачено кілька варіантів подачі заяв від населення.
Заявку можна подати безпосередньо в Криворізький міський відділ УПО в Дніпропетровській області (чергова частина), а також зателефонувавши на телефонну гарячу лінію кол-центру (0 800 502 220, 0 730 502 220, 0 970 502 220, 0 990 502 220), через Інтернет, зайшовши на сайт ПО (посилання - http://www.guard.np.gov.ua/ohorona_kvartir), а також через наших патрульних групи швидкого реагування.
До слова, на всіх наших патрульних автомобілях вказані телефонні номери кол-центру. Ці номери добре видно навіть здалеку. Після подачі заявки, наші фахівці виїдуть на адресу у зручний замовнику час, оглянуть приміщення і підберуть оптимальну схему системи сигналізації, в тому числі і за вартістю.
За умовами акції всі без винятку громадяни, хто укладе договори на технічну охорону свого житла в цей період, отримують 50% знижку на виконання монтажних робіт.
Багато з жителів Кривого Рогу вже добре знають про ці акції, і спеціально чекають їх початку, щоб укласти договір на охорону своїх квартир.
В середньому на час проведення акцій попит населення на наші послуги збільшується в декілька разів.
І це зрозуміло - адже в залежності від комплексу замовлених послуг та обладнання, 50-відсоткова знижка на монтажні роботи дає можливість громадянам заощадити від 633 до двох і більше тисяч гривень.
Протягом буквально одного-двох днів ми виконуємо проект і монтаж охоронних систем і підключаємо квартиру до пульту спостереження - тобто в дуже стислі терміни. Так що всі бажаючі цілком встигнуть вкластися з оформленням охоронних послуг в період дії знижок.
Хочу підкреслити соціальність акції «Квартира під охорону - 2016» - вона підвищує доступність охоронних послуг ПО для більшості жителів Кривого Рогу. А це значить - знижує відсоток скоєння злочинів і гарантує цілісність майна громадян.
Сьогодні ми пропонуємо криворіжцям скористатися одночасно і охоронною, і тривожною сигналізацією. Це означає, що квартира буде знаходитися на охорону під час відсутності господарів, а якщо він удома - в разі виникнення загрозливої ситуації - наприклад, хтось намагається незаконно проникнути в квартиру, або вчиняє інші протиправні дії - власник натискає кнопку тривожної сигналізації. І через кілька хвилин на його адресу прибуває наш міліцейський наряд.
Наша технічна служба ПО працює з найнадійнішими і сучасними охоронними системами, які забезпечують ефективний захист житла. Наприклад, наші охоронні системи працюють навіть при відключенні енергії і мають тривалий термін експлуатації.
Потрібно сказати, що проведення акцій «Квартира під охорону» стабільно дає позитивний результат.
Якщо, наприклад, за місяць ми у середньому беремо 15 квартир під охорону, то лише за 2 тижні під час акції – 46.
В цілому сьогодні під охороною ПО в Кривому Розі знаходиться тисяча чотириста п’ятдесят дві квартири, 449 будинків, гаражів та інших будівель - в цілому 3243 об'єкт.
На завершення ще раз хочу нагадати про умови акції «Квартира під охорону - 2016» - всі громадяни мають можливість обладнати свою квартиру сучасними охоронними системами з 50% знижкою на монтажні роботи і підключення до пульту спостереження.
Середньомісячна вартість надання послуг, тобто місячна абонентська плата за охоронні послуги ПО для громадян становить:
Середньомісячна вартість надання послуг:
- охорона квартири – 221,00 грн. (150грн. абонплата+50 грн. послуги моб.звязку+21 грн. обслуговування 1 умовної установки)
- охорона будинку – від 221,00 грн. (150грн. абонплата+50 грн. послуги моб.звязку+21 грн. обслуговування 1 умовної установки)
А мінімальна загальна вартість підключення складе 5488,32 грн. з ПДВ. (1 кімнатна квартира)

Прес-служба ДСО УДСО Кривого Рогу

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!