Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Криворізькі осередки політичних партій «Сила людей» та «Об’єднання «Самопоміч» визначались з кандидатами у мери

2902 1

Сьогодні, 28 лютого, кандидатура Семена Семенченка як претендента на посаду Криворізького міського голови була схвалена представниками місцевого осередку «Об’єднання «Самопоміч», однак не з першого разу. Втім, остаточне рішення за Політрадою.
У неділю, 28 лютого, представники ОПОРИ були присутні на з’їздах місцевих організацій політичних партій «Сила людей» та «Об’єднання «Самопоміч» з приводу висунення кандидатів від політичних партій на посаду міського голови.
На конференції політичної партії «Сила людей» були присутні 27 учасників з 30 можливих делегатів. Одноголосним рішенням присутні однопартійці ухвалили кандидатуруСвітлани Сови. Згідно з статутом партії голосування проводилось таємно.
Цього ж дня політична партія «Об’єднання «Самопоміч» провела свої організаційні збори, на яких були присутні два з трьох представників міського осередку партії. На голосування було винесено кандидатуру Семена Семенченка. З першої спроби погодити претендента не вдалось. Оскільки Юрій Милобог, який попереньо під час всеукраїнської конференції «Об’єднання «Самопоміч» запропонував кандидатом у міські голови Семенченка, сьогодні спершу утримався. Присутній член міськвиборчкому, зауважив, що претендент має бути ухвалений більшістю голосів. Після обговорення відбулось повторне голосування, і двома голосами "за" було затверджено кандидатуру Семена Семенченка. Проте, згідно з статутом партії, надалі рішення має затвердити Політрада. Тому остаточне рішення стосовно кандидатури на посаду міського голови від «Об’єднання «Самопоміч» стане відомо не раніше понеділка, 29 лютого.
Нагадаємо, 27 лютого міський осередок політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» схвалив кандидатуру Миколи Колесника як кандидата на посаду міського голови.
Згідно з статтею 44 Закону України «Про місцеві вибори»: до подання документів міській виборчій комісії для реєстрації кандидатів у безготівковому порядку на спеціальний рахунок комісії сплачується грошова застава, яка складає 28 354 грн.
Як вже повідомляла ОПОРА, наразі відомі імена п'яти офіційно зареєстрованих кандидатів на посаду міського голови, які можуть проводити передвиборну агітацію відповідно до вимог виборчого законодавства. Це 4 самовисуанці - Яна Беркут (зареєстрована кандидатом 22 лютого), Юрій Вілкул (зареєстрований 24 лютого), Інна Іванченко та Олександр Натаров (зареєстровані 26 лютого) та один представник політичної партії - Ігор Левицький (зареєстрований 26 лютого). Відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону України "Про місцеві вибори" кандидатимають право розпочинати передвиборчу агітаціюна наступний день після реєстрації.
До відома: Сова Світлана Миколаївна – громадянка України, народилась 4 вересня 1975 року. Отримала дві вищі освіти – економічну та юридичну. Власник і директор ТОВ «Юридична агенція «Рада інвест». Учасник благодійного фонду «Громадська ініціатива мешканці Кривбасу», активістка громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя». Під час перого туру місцевих виборів 2015 року балотувалась на посаду очільника міста від партії «Сила людей». Чинний депутат Криворізької міської ради.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Токарський, 38 063 617 96 93,
38 067 913 15 05,
координатор громадського спостереження за позачерговими виборами міського голови м. Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!