Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Южная налоговая Кривого Рога внесла ясность в два очень важных вопроса для автомобилистов – с кого в Кривом Роге будут брать транспортный налог, и как налоговый инспектор должен считать рыночную стоимость авто...

3003 13

С 1 января 2016 года внесены изменения в Налоговый Кодекс Украины от 24.12.2015 года №909-VIII. Согласно изменений поменялся Объект обложения транспортным налогом.
РАНЕЕ – налогом облагались легковые автомобили не старше 5 лет, и имели объем двигателя более 3000 куб.см.
ТЕПЕРЬ – налогом облагаются легковые автомобили, не старше пяти лет (включительно), среднерыночная цена которых составляет более 750 размеров минимальной заработной платы. В течение года эта сумма не меняется – сколько бы раз в году не изменялась минималка, для налогобложения применяется эта величина на 1 января текущего года...

Справка сайта Весь Кривой Рог:

Методика расчета среднерыночной цены:
«Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою КМУ, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та остаточна цифра розміщується на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку».

18 февраля внесена ясность в методику расчета среднерыночной стоимости легковых автомобилей:
«Середньоринкова вартість легкових автомобілів розраховується та розміщується на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку. Також Мінекономрозвитку повинно забезпечувати роботу офіційного веб-сайту в режимі, який дає змогу отримати інформацію про середньоринкову вартість легкового автомобіля шляхом введення даних про їх марку, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм циліндрів двигуна, тип коробки переключення передач та пробіг.

Ставка транспортного податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Илья ПЕТРЯК,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!