Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Не отримуєте послуг в Кривому Розі? Складайте акти!

104 18

Пенсіонер, Микола Григорович, звернувся до Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як тільки довідався про його відкриття із газет. У власності дідуся була квартира, в якій він не мешкав. У 2008 році в зазначеній квартирі поцупили батареї, тож опалення в квартирі не було, і за опалення Микола Григорович не сплачував, пояснюючи це тим, що послугу не отримував. Так утворилась заборгованість у розмірі 6198,78 грн. КПТМ “Криворіжтепломережа”, як це буває з усіма боржниками, підготувало позов до суду, виставивши суму заборгованості з 01.09.2008 по 01.06.2013. За заочним рішенням Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу з відповідача було стягнуто 2582 грн. При цьому у 2013 році про відсутність батарей опалення в зазначеній квартирі вже було складено акт комунальним підприємством “Житлово-експлуатаційне об'єднання № 31”. Підприємство-теплопостачальник все одно продовжувало нараховувати оплату.
Як законослухняний громадянин Микола Григорович переймався наявністю боргу, але що робити в зазначеній ситуації, не знав. Після звернення за захистом у вирішенні своїх проблем до Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інтереси Миколи Григоровича за дорученням № 121 від 03.11.2015 почала захищати адвокат Лейла Вербицька.
На жаль, під час розгляду справи в суді факт того, що батареї були відсутні і про це повідомлялось, не був врахований. Його не було взято судом до уваги через те, що акт було складено неправильно: в ньому не було зазначено, з якого часу відсутні батареї в квартирі.
При цьому слід враховувати, що акт складався посадовими особами житлово-комунального підприємства!
Те, що Микола Григорович таки звертався до постачальника послуг з повідомленням про відключення від централізованого опалення через відсутність батарей, теж довести не вдалось. Адже потрібно було віддати письмове повідомлення, отримавши відмітку про отримання. У нас же дуже часто більшість людей похилого віку сліпо вірять тим, до кого звертаються.
Але не обійшлось без позитиву. У рішенні суду була врахована позовна давність, і з пенсіонера-боржника присуджено стягнути заборгованість в 736,46 грн. замість 3616 грн. Таким чином, вдалось зменшити присуджену до сплати суму заборгованості та зарадити матеріальним проблемам пенсіонера, який тяжко хворіє.
Наразі адвокат готує лист на “Криворіжтепломережу”, щоб припинити постачання тепла в квартиру, в якій немає радіаторів опалення з 2008 року, а рахунки за поставлене тепло так і надходять. І все це - незважаючи на судову тяганину з 2013 року та після складання акта про відсутність батарей.
Микола Григорович — людина цікава та ерудована, нагороджений багатьма державними нагородами, у тому числі Орденами Трудової Слави. Навіть тяжко хворим він залишається оптимістом. Є в цьому і заслуга системи безоплатної правової допомоги, адже людина не лишилась сам-на-сам зі своїми проблемами, а отримала від адвоката Лейли Вербицької не тільки кваліфіковану допомогу, а й її чуйне ставлення.
Для споживачів послуг варто засвоїти — якщо з якихось причин ви не отримуєте послугу, не мовчіть про це, складайте акти, надсилайте повідомлення до підприємства-постачальника і обов'язково вимагайте підтвердження отримання вашого повідомлення — вхідний номер прийнятого від вас документа.


Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:
м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2
(зупинка громадського транспорту "Площа Артема").
Телефони для довідок - 405-54-04; (098) 040-83-70.

Наталя Кожем'яка,
начальник відділу взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
для сайту
Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!