Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформує

140416 1

У рамках реформування Міністерства юстиції України функції районних та міських управлінь юстиції переберуть на себе бюро правової допомоги, робота яких розпочнеться з 1 липня 2016 року. До функцій новостворених бюро, а їх планується створити понад 400 по всій Україні і зокрема 33 — по Дніпропетровській області, буде віднесено:
проведення правопросвітницької роботи;
забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції;
надання безоплатної первинної правової допомоги;
забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.
На території юрисдикції Першого криворізького місцевого центру БВПД бюро будуть створені в
- Криворізькому,
- П'ятихатському,
- Апостолівському районах Дніпропетровської області
та в містах
- Жовті Води
- Кривий Ріг (на базі місцевого центру за адресою — вул. Качалова, 2 (площа Артема).
Це надасть змогу зробити мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги більш доступною. У бюро люди зможуть отримати консультацію, правову інформацію, допомогу у складанні непроцесуальних документів. У разі потреби буде здійснюватись прийом документів для забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, яку забезпечують місцеві центри.
У бюро планується створити місця для того, щоб люди, які не мають доступу до мережі Інтернет або не мають комп'ютера, змогли б отримувати інформацію з відкритих реєстрів. В бюро буде надана необхідна методична допомога. Отже, люди зможуть не тільки отримати “рибку”, а й навчаться “її ловити” - отримають знання і навички, підвищать рівень своє освіти та надалі зможуть самостійно здійснювати відповідні процедури.
Набір працівників в систему безоплатної правової допомоги відбувається під час відкритого конкурсу, який вже наразі оголошено.

Наталя Кожем'яка,
начальник відділу взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
спеціально для сайту
Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!