Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Коли знайомишся з офіційною інформацією про стан екології в Кривому Розі, хочеться плескати в долоні від радощів – так все добре на підприємствах міста! На жаль, коли визирнеш у вікно, чи зробиш прогулянку проспектом Металургів, радощі зникають...

30516 3

- На підприємстві “Корум КЗГО” у Кривому Розі впровадили італійську технологію, яка повністю виключає викиди формальдегіду, - повідомив головний інженер підприємства “Корум КЗГО” Денис Зімін.
За результатами досліджень лабораторій Дніпропетровського регіонального центру гідрометеорології в 2015 році в Кривому Розі зафіксували збільшення концентрації вмісту формальдегіду в атмосферному повітрі. Велика частина, 800 кг з 1 тис. - були викиди Криворізького заводу гірничого обладнання.
Начальник управління екології Світлана Охотнікова зазначила, що криворізькі підприємства завдяки комплексній співпраці з містом уже знизили кількість викидів в атмосферу на 7% більше, ніж це передбачено держпрограмою:
- З 2010 року промпідприємства Кривого Рогу повинні були зменшити обсяги викидів на 10%, а ми забезпечили зниження на 17%”, - наголосила Світлана Охотнікова.
У числі основних джерел виділення формальдегіду екологи виділяють не тільки виробництво, але і вихлопні гази автомобілів.
- Тому, щоб мінімізувати кількість викидів, щороку з ініціативи мера приймається рішення про впорядкування руху великовантажних автомобілів в місті з 1 червня і до кінця вересня - коли температура повітря вище 28 градусів. Таким чином, ми не тільки зберігаємо дорожнє покриття наших автомагістралей, але і запобігаємо викиди забруднюючих речовин в атмосферу, - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

на фото - криворожане любят фотографировать, когда дымит... наверное, это миражи...

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!