Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Депутат міськради Кривого Рогу Юрій ЦЮПА (БПП) відвідав комунальне підприємство, що надає безкоштовні послуги безхатченкам. Від суми та тюрми... – каже він, тому ми і вирішили проінформувати вас, як воно живеться на дні суспільства... І фото, зроблені депутатом промовляють не менше, чим розповідь...

180516 1

180516 2

180516 3

180516 4

180516 5

180516 6

Напередодні побував в одному із комунальних закладів, який обійшовся бюджету в 2015 році у 1 млн. 250 тис. грн. А називається він «Будинком нічного перебування».
Це будівля, де проживають люди без постійного місця проживання. Сума утримання порівняно невелика для місця, де одночасно перебуває від 50 ти до 80 людей і складає 1/160 від загального обсягу фінансування реконструкції спортивного комплексу стадіону «Металург» КПНЗ"ДЮСШ1" або 1/16 - реконструкції малої сцени театру ім. Шевченка.
На вході чекав мило дрімаючий пес та декілька осіб розмовляли про мирське життя. Персонал закладу, який складається із медсестри і чергової, був дещо здивований «новому відвідувачу». З легкою посмішкою на обличчі, пильно вивчаючи посвідчення запитали про мету відвідування.
Один із проживаючих за цей час встиг зібрати чи не половину усіх присутніх. Кожен почав розповідати свою життєву історію. Іноді кинуті дітьми, жінками та чоловіками, але в більшості кинуті долею опинились вони тут.
Коли будете переглядати фото до посту, сильно не засмучуйтесь. Все не так погано. Коли людину привозять з вулиці, іноді в нечистотах, він повинен принаймні якийсь проміжок часу побути в ізоляторі. В кімнатах є косметичний ремонт, у душі його немає. Банний день один раз на тиждень, харчування талони, які можна отоварити у магазині.
Із поганого: електрочайник лише в одну відведену годину один раз на день, мобільні заряджати - табу.
Голодні, але з радісними, живими очима розповідають про потреби. Бажання у цих людей дуже прості: привезіть нам миючі засоби, та засоби гігієни, вживані речі. Допоможіть з можливістю заряджати телефони і користуватись електрочайником хоча б тричі на день, щоб вранці випити чаю, по обіді залити мівіну, а ввечері ще щось смачненьке.
Пробувши там дві години, вже на виході я зустрів представників правосланої церкви, які привозять тричі на тиждень гарячу їжу.
Бувальцям дісталось 17 літрів каші та компот з випічкою. Миттєво сформувалась черга, але на радість усім вистачило, двом навіть дісталась добавка.
Від суми і від тюрми ніхто не застрахований, саме людянність, співчуття, турбота про ближніх виділяють нас від звичайних савців. Давайте ніколи не забувати про це.

Інформація для тих, хто хоче допомогти цим людям харчами, одягом, ліками та ін. Це можна принести в приймальню Юрія ЦЮПИ за адресою – вул. Кремлівська, 26. Все буде передано за місцем призначення...

Ілля ПЕТРЯК,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!