Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Пішов з життя ІВАН РОМАНОВИЧ РЕВТЮХ (20.09.1931 р.н., Чернігівська область), видатний організатор і керівник автомобільних перевезень на ударних молодіжних будовах гірничо-металургійного комплексу Кривбасу

140616 2

Саме цей час піняв на верх талановиту молодь в різних галузях. Одним із них був Іван Романович, улюбленець молоді Криворізького Автотресту.
В 1955 р закінчив Київський інститут. У 1955-1957 р. керівник авторемонтних майстерень, у 1957 р начальник гаражу тресту Криворіжбуд. У 1957 -1960 рр старший інженер техвідділу, у 1960 (в 29 років) директор автобази № 17, у 1960-1963 головний інженер, у 1963-1996рр керуючий Автотрестом Мінтяжбуду УРСР.
Він був керівником таких особистостей в галузі як Нечунаєв МІ, Артеменко ВА, Замотайло ВА, Завгородній ОМ, Мальцев ВВ, Кладов АФ, Герасимов АІ,Паршиков ІЄ, Барський МС, Гончаренко ФІ, Детиненко ВІ, Сухов ГД, Легенький АІ, Крючков МІ, Бобирь МП, Белий ОМ, Шмиголь МФ, Босий ОП, Салоїд ВФ, Овчаренко ГІ, Пацера ГМ, Водолазький ВП, Шевченко ВГ, Сиволапов ІК, Кошовецький АМ, Логінов ЄС, Руденко ЛГ, Шлапак ВІ, Овсюк АД, Крючков МІ, Балабай ВІ, Кузнецов МД, Майнов ЗА,Стопкань ПЛ, Івасих ВМ, Єременко ВМ, Мирошниченко ОІ, Тищенко НА, Левчик АМ. Це його комада, на яку він спирався в різні часи при виконані грандіозних державних завдань на Криворіжжі та інших містах України.
Як згадував сам Іван Романович «До складу автооб’єднання входило 13 підприємств, нафтобаза, управління постачання, учбовий комбінат. Ми мали 42 тисячі одиниць рухомого складу, а кількість трудящих-10200 осіб…. ….Змінювалась назва підприємства, відповідно і назва посади, але колектив, яким я керував упродовж 33 років, …. був організованим, високопрофесійним і працездатним…..»
Із споминів Антопольського БМ, заступника начальника комбіната «Кривбасбуд», начальника багатьох гігантських будівельних комплексів, в тому числі і ДП № 9 - « Нельзя не отметить стабильную работу автотреста которым руководил Иван Романович Ревтюх, очень талантливый человек. В то время в его составе было 13 автобаз, в которых трудилось 10200 чел рабочих»
Іван Романович був дуже відповідальний керівник. Якщо він щось пообіцяв, то це гарантовано виконувалось. Згадую, коли Дзержинський райвиконком на початку 90-х виступив замовником 9-ти етажного соціального будинку на Східному масиві, то знадобились гарантії для Промінвестбанку (Магарь ВА) кредитних запозичень. Ревтюх ІР не вагаючись виступив таким гарантом і ми його не підвели.
А як продумано Іван Романович організовував вивіз овощів з підшефних господарств які вирощували і збирали трудові колективи району для баз відділів робітничого постачання!
В місті і районі не було ні одної будови, де не було б транспорту автотресту. Дуже піклувався про дитячий відпочинок, оздоровлення працівників, забезпечення їх житлом.
Як відмічають історики, Іван Романович був нагороджений найвищими нагородами держави - два ордени Трудового Червоного Прапора, орден Дружби народів, орден Знак пошани, чотири медалі, в тому числі і ВДНХ СРСР.
З відходом Іван Романовича в інший світ, втрачає батька, діда не тільки сім’я, втрачає і Кривбас свого великого сина і патріота.
Ми глибоко сумуємо по цій втраті, висловлюємо щире співчуття рідним і близьким, товаришам покійного, усім хто його знав і цінував.
Пам'ять про нього, про його добрі справи, які він залишив при житті, нам завжди будуть нагадувати про цю чудову людину, видатного керівника, патріота міста і України.
Прощання з Ревтюхом ІР відбудеться 14.06.2016, о 13.00, в Кривому Розі, Церква по вул..Українська

ДМИТРО СТЕПАНЮК,
від координаційної Ради ГО Кривбасу «Кривий Ріг-рідне місто!»,
народний депутат України другого скликання,
голова Дзержинської райради та її райвиконкому (1990-1998),
заслужений працівник промисловості України
до публікації підготував
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!