Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

17 серпня 2016 року у приміщенні Центру громадських ініціатив відбувся круглий стіл «Рейтинг прозорості місцевих рад». Круглий стіл було проведено за ініціативою активістів руху «Сильні громади»

Учасниками заходу стали представники місцевої влади та активної громади міста, зокрема - депутати міської ради Юлій Морозов та Світлана Сова. Під час круглого столу було презентовано результати аналізу відкритості та прозорості криворізької влади.
«Влада відкриває інформацію про себе, про свою фінансову діяльність, відкриває можливості як до неї звернутися і як громадянину вирішити свої проблеми. Цим самим громадськість перевертає парадигму з радянського стану в демократичний, коли не громадянин підлеглий владі, а навпаки влада служить громадянину», – зауважив координатор руху «Сильні громади» Валентин Краснопьоров. За його словами, подібне дослідження провели у 11 містах Донецької та Луганської областей, за результатами якого міським радам скерували рекомендації із проханням виправити недоліки. Для оцінки цих показників використано методологію, яка складається з 132-ох критеріїв. Упродовж круглого столу було обговорено основні недоліки, які було виявлено під час аналізу, зокрема: відсутність біографічної інформації про депутатів міської ради на офіційному сайті, відсутність у вільному доступі генерального плану міста, відсутність графіку прийому депутатів міськради на інформаційному стенді, формальний підхід до оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних тощо. Також під час обговорення звернули увагу на занадто складний та заплутаний інтерфейс інтернет-ресурсів місцевої влади. Проте, окрім недоліків, також обговорили позитивні моменти в діяльності криворізької влади: на офіційних інтернет-ресурсах Кривого Рогу розміщено великий обсяг інформації про місто та міську інфраструктуру. У місті працює "Ресурсний центр" для взаємодії громадян з органами місцевої влади та, що дуже важливо, з підприємствами комунальної сфери. Також працює «Мультимедійна енциклопедія», де в доступному форматі викладено інформацію про міську інфраструктуру, транспортні мережі, демографічні показники тощо.
За результатами моніторингу та круглого столу активісти руху «Сильні громади» скерують до міської влади колективний лист-звернення з рекомендаціями щодо виправлення виявлених недоліків.

Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!