Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Погоджуючись на загальний лічильник газу ви автоматично відмовляєтесь від індивідуального безкоштовного в своєму помешканні в Кривому Розі!

081116 1

Черговий лікнеп проводить депутат облради, Ірина Туровська, яка розповідає мешканцям Кривого Рогу про тонкощі підступних дій «Криворіжгазу»...

ЩОДО ЗАГАЛЬНОБУДИНКОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ
Є ЗУ "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", який ЗОБОВ'ЯЗУЄ оператора ГРМ (в подальшому буду писати "Криворіжгаз") до 1.01.2018 року забезпечити всіх споживачів лічильниками газу, а якщо це не буде виконано з вини "Криворіжгазу", то (п.2ст.6 ЗУ) до нього будуть застосовані фінансові санкції, а припинення постачання газу споживачам забороняється і для них буде застосовуватися норми, встановленні КМУ. Хоче цього "Криворіжгаз"? Звісно, ні.
Для нього вихід: встановити загальнобудинковий лічильник (благо, що постановою КМУ ще в 2002 році прописали як нарахування здійснювати в цьому випадку). Законно це? Та начебто так, якщо співвласники не заперечують.
А ось потім, дійсно, заставити Криворіжгаз в такому будинку встановити індивідуальні лічильники за його рахунок буде неможливо.
Далі. Ні про який "викуп" лічильника мови йти не може. Закон дає право споживачу встановити лічильник за власні кошти, але це не обов'язок! Це обов'язок для Криворіжгазу! І гроші на це збирали зі споживачів ще з 2011 року з кожного кубу газу по 30 копійок!
Що робить далі Криворіжгаз? Дурить людей! Він розповідає, що має право на встановлення лічильника, а якщо ви відмовляєтесь, то підписуйте акт про порушення, який дає їм привід "викликати" вас на комісію і нарахувати вам по граничним нормам споживання газу - по 18,3 м. куб. Люди лякаються, хтось йде "на попятну"...
Ще раз наголошую - ці дії Криворіжгазу незаконні! Так, вони можуть складати акти по порушення, але немає такого порушення "відмова від монтажу загальнобудинкового лічильника". І нараховувати по нормам, які передбачені в Кодексі ГРМ, вони теж не мають права.
Про яку постанову НКРЕ розповідає Криворіжгаз? Якщо б така постанова була б, вона суперечила б нормам закону. Навіть в своїх листах з "роз'ясненнями" НКРЕ використовує такий оборот: "на думку НКРЕКП"...
А "думку" будь-кого неможливо навіть оскаржити ніде! А ось ще одна фраза із листа НКРЕ дає привід вважати, що не дуже шановні панове із цієї контори просто роблять спробу обвести громадян навколо пальця.
Вчитайтеся: "Згідно з положеннями п.1гл.7 розділу 6 Кодексу ГРМ одним із випадків коли Оператор ГРМ має право припинити/обмежити газопостачання на об'єкт споживача (у тому числі побутового споживача) є відмова від встановлення лічильника газу, що здійснюється за ініціативи та за кошти Оператора ГРМ, З УРАХУВАННЯМ ЗУ "Про комерційний облік природного газу"...."
Ще раз звертаю вашу увагу: З УРАХУВАННЯМ НОРМ ЗАКОНУ!
А про що нам каже закон: про необхідність забезпечення споживачів лічильниками КОЖНОГО споживача, тобто КОЖНОЇ квартири! Тобто в Кодексі мова йде про відмову СПОЖИВАЧА від встановлення ІНДИВІДУАЛЬНОГО лічильника!
І ще на користь моїх міркувань: виходячи з закону, і Кодексу, споживач - це фізична особа, фізична-особа підприємець або юридична особа. Ким в цьому випадку є будинок? Або декілька будинків?
Тож порушення Криворіжгазу доказати, маю надію, досить легко. Але поки що можливо оскаржувати тільки нарахування по 18,3 куб. газу. Ми зараз вивчаємо цю проблему і готуємося до суду, збираємо матеріали.
Логічно щоб до суду звернувся орган, який обрано захищати наші права, - міська рада чи виконком, у якого є штат юристів, яким ми з вами сплачуємо заробітну плату.
Але для цього повинна бути політична воля обраного голови. Але ж він у нас і "сильний і сміливий" і, вже точно, "і розумний і чесний"!
На мій погляд висновок такий: Криворіжгаз може встановлювати загальнобудинкові лічильники газу, якщо отримали згоду співвласників будинку, які є власниками внутрішньобудинкової газової системи. Але Криворіжгаз навіть не обтяжує себе цим, бо знає, що згоду навряд чи отримує. Тож і здійснює незаконний вплив на громадян шляхом непомірних нарахувань та відключення газу.
Тож ви маєте обирати: чи погоджуєтеся на встановлення загальнобудинкового лічильника газу і вже потім змушенні будете встановлювати індивідуальні за свій рахунок, або чините опір і вимагати встановлення індивідуальних лічильників газу, як те передбачено Законом України...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!