Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Жительница Кривого Рога Ирина Адайкина сделала наглядные фото не выходя из дома. 30 ноября 2016 года, утро, промышленная дымка над комбинатом... Доброе утро, Кривой Рог! – говорит Ирина... Самое время прочесть, как на АМКР проводили общественные слушания, где рассказали, как комбинат беспокоится об экологии Кривбасса...

В мероприятии приняло участие до 200 человек, подавляющее большинство которых – свои «подсадные» и "ряженые"...
Но были и настоящие патриоты города, среди которых и Дмитрий СТЕПАНЮК, который и рассказывает о мероприятии...

ВІДБУЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ ЧАСТИНОЮ КРИВОРІЗЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ЕКОЛОГІЧНИХ ПИТАНЬ ПАТ "АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ"
Прийняли участь до 200 чол. Це представники великої частини громадянського суспільства міста та області різного спрямування. Депутати органів місцевого самоврядування облміськрайрад, влад, керівники Укрметаллугпрому, профспілок, роботодавців, підприємців, бізнесу, просто громадяни міста.
Були заслухані доповіді відповідальних працівників ПАТ.
Відбулась конструктивна гостра дискусія щодо не сприйняття криворіжцями порушень на підприємстві технологічної дисципліни і регламентів, які призводять до забруднення навколишнього середовища. Не сприйняття і обурення щодо не виконання інвестором в повному обсязі взятих раніше при приватизації інвестиційних зобов’язань, які покращили б екологію навколо підприємства.
В той же час з розумінням віднеслись до значних вкладень в реконструкцію і техпереозброєння гіганта, до його значення для міської громади, в економіці незалежної України.
Одночасно було наголошено, що громадянське суспільство міста дальше не буде миритись з тим, що в пріоритетах підприємства поки не стоять безпека життя и здоров’я криворіжців, їх родин, молоді і дітей. Що в місті створюється потужний фронт для боротьби за безпечне та якісне життя.
Ті представники, що прийняли участь в обговорені і в заході - схвалили компенсаційні проекти підприємства до 2024 р. для отримання відповідних екологічних дозволів і рекомендували адміністрації : оприлюднити їх в ЗМІ для встановлення дієвого громадського контролю за їх виконанням.
Рекомендовано провести ще додатково обговорення і з іншими представниками громадськості, які переймаються екологічними проблемами в місті.
Зробити правилом: два рази на рік регулярно проводити громадські обговорення, "круглі столи", на яких звітувати перед громадою міста про хід виконання взятих в компенсаційних заходах зобов’язань.

ДМИТРО СТЕПАНЮК,
головуючий при оговорені,
голова ради,
народний депутат України другого скликання

Подготовил к публикации
Иннокентий РЕЙДЕР,
специально для рубрики
Новости Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог
Фото – Ирина АДАЙКИНА

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!