1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Чи має право журналіст глузувати в Кривому Розі в такому стилі? Чи залишиться п. Чухан в лавах місцевої спілки журналістів?

Голові Криворізького міського осередку
Національної спілки журналістів України Тіміргалієвій Л.М.
З В Е Р Н Е Н Н Я

Шановна Людмила Миколаївна!
Звернутися до Вас, як до керівника міського осередку НСЖУ, змусили неетичні та непатріотичні публікації в міських засобах масової інформації члена НСЖУ Лариси Чухан.
Так, в газеті "Домашняя газета" №46 від 16 листопада 2016 року вийшла публікація Лариси Чухан (під псевдонімом Карина Боровик) "Мы НЕРАБЫ".
В цій публікації авторка у зневажливій, глузливій формі висловлюється в бік родичів героїв - бійців, які загинули під час війни на сході України - Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка, чиї пам'ятники постійно паплюжаться невідомими особами, знищуються державні прапори, встановлені на могилах воїнів (цитую): "…одна криворожанка пожаловалась в СБУ: кто-то нахулиганил на могиле её родственника. Точно сепаратисты, кто же ещё…."
В цій же статті Лариса Чухан жалкує за "Беркутом", насміхається над майданівцями (цитую): "…ещё скакали вроде и против коррупции, не только ведь хотели насолить москалям….."
Вважаємо, що публікації члена НСЖУ Лариси Чухан суперечать Кодексу професійної етики українського журналіста, прийнятого у квітні 2002 року на Х з'їзді НСЖУ.
Чухан порушує основні морально-етичні орієнтири, яких журналіст має дотримуватися при виконанні своїх професійних обов'язків в ім'я добра і справедливості.
Крім того, Лариса Чухан веде свою журналістську діяльність з порушенням закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні".
Так, стаття 3 Закону містить норми щодо неприпустимості зловживання свободою діяльності друкованих засобів масової інформації.
Чухан є одним зі співзасновників газети "Домашняя газета", як журналіст постійно веде свою сторінку у газеті. Очевидно, що користуючись своїм впливом на редакційну політику газети, Чухан має можливість зловживати свободою друкованого ЗМІ, що є неприпустимим.
Україна з 2014 року знаходиться у стані війни з Російською Федерацією. Загальна кількість жертв війни вражає, вона сягнула десяти тисяч. Росія позбавила життя не лише 2558 наших військових із Збройних Сил та інших силових структур, які боронять країну, але й сім з половиною тисяч цивільних громадян України.
Але заслуженого журналіста України, члена Національної спілки журналістів України Ларису Чухан трагічні сторінки життя України обминають стороною.
Ця журналістка не переймається долею сотень сімей загиблих криворіжців. Навпаки - вона дозволяє собі насміхатися та глузувати над патріотами. Це ганебно і неприпустимо!
Виходячи з викладеного вище, просимо Вас, як керівника Криворізького міського осередку НСЖУ, негайно скликати засідання керівного органу осередку та надати оцінку неетичним публікаціям члена НСЖУ Чухан Л.М.
Крім того, залишаємо за собою право звернутися до Комісії з журналістської етики НСЖУ щодо надання оцінки професійній діяльності Чухан Л.М., та позбавлення її звання "Заслужений журналіст України".

З повагою,
Інна Іванченко, головний редактор газети "Кривий Ріг вечірній"
На фото: Лариса Чухан (Карина Боровик)
дайджест,