Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Чому так погано підписується петиція, подана Олександром БРУДЬКО, головою селищної ради селища Жуківка? Вона на цей час зібрала тільки 67 (!!!) підписів. Невже в Кривому Розі не знайдеться 500 небайдужих мешканців, що допоможуть вийти з глухого кута 71 заложнику ненажерливості Лакшмі Міттала

080217 11

Шановні мешканці м. Кривого Рога!
Склалась ганебна ситуація, коли закордонний інвестор, який отримав металургійний комбінат та унікальне родовище залізної руди (аналога якому в Україні не існує) за допомогою політиків-проданців, та псевдо приватизації, шляхом маніпуляцій з недосконалістю законодавства України - маніпулюючи перехідним періодом 80-90рр., коли фактично держава користувалась законодавством СРСР; перейшов до спочатку прихованого, а зараз вже гібридного геноциду мешканців, цинічно прорахованого і спланованого керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за сприяння злочинної бездіяльності керівників м. Кривого Рога, які входять до цієї схеми, з метою примусового відселення мешканців під виглядом виникнення техногенної катастрофи.
Якщо ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» посилається на постанови і рішення 1981 року і повертає нас до часів соціалізму – в час панування Конституції СРСР…тоді за логікою речей ми, як народ України вимагаємо проведення референдуму, та повернення комбінату у власність народу! А так виходить – власники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» живуть тут за європейськими законами, а працюють на нашій землі – за законами радянських часів. А мешканці… як худоба… повинні коритись рішенням вельмож, яким начхати на страшні умови життя останніх, та свавіллю корумпованих чиновників. Підкреслюємо - доведення до примусового відселення шляхом техногенного впливу, через судове свавілля, - є геноцид народу України!
Житловий фонд нашого населеного пункту - с. Жуківка, розташованого у колись мальовничій місцевості в Ковальській балці («Чумацький шлях») складається з 32 одноповерхових будинків та господарських споруд, побудованих у 1950-55 р.р. та 1961-66 р.р., розташованих на двох вулицях: Чистопільська (22 будинки) та Лавреньова (10 будинків) Саксаганського району м. Кривого Рога. Чисельність проживаючих у селищі Жуківка становить 71 чоловік різної статі та віку, є діти, але 60 % це люди похилого віку, які потребують стороннього піклування.
Сполучення з містом раніше відбувалося за допомогою автодоріг «Кривий Ріг – Радгоспне» та «Техбаза – Карнаватка», рух по яким з третьої декади липня 2014 року перекрито рішенням Саксаганської районної у місті раді від 20.06.2014 №330. Рух громадського транспорту зупинено за результатами розгляду листа ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» про наявність на ділянці автодороги «Техбаза – кладовище «Західне» реальної загрози для життя, здоров'я людей та довкілля.
Водночас цим рішенням органу місцевого самоврядування обмежено громадян України – жителів селища Жуківка в реалізації охоронюваних Конституцією України прав та свобод на безпечне життя, доступу до ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування, повної загальної середньої та професійно-технічної освіти, тощо. Зокрема, громадський транспорт, будь-які торгові точки, у тому числі продуктів першої необхідності, ліків та хлібу – відсутні. Швидка та лікарі не надають медичну допомогу. Наряди поліції та МНС не приїжджають за викликами!
Окрім того, постійний страх провалу у вирву, яка може утворитися в будь-який момент (селище Жуківка знаходиться у зоні обвалення), життя робить нестерпним. Внаслідок негативного впливу гірничих робіт з видобування корисних копалин загальнодержавного значення на території родовища поле шахти ім.Артема ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувається жахливе руйнування житлової забудови селища Жуківка та лісу.
Люди відчують підземні поштовхи, гуркіт технологічного транспорту, тріск у конструкціях будинків, спостерігають утворення тріщин, обвалення стелі та підлоги, фундаменту тощо. Повністю висохли та ввійшли під землю 3 унікальні водойми поблизу селища – в яких оздоровлювались та лікувались мешканці всього міста.
Зруйновані 2 водоспади, струмок, криниця, колодязі – вода геть уся зникла крізь тріщини в землі! Як слідство - перестали плодоносити та висохли дерева та пересихає та руйнується грунт.
Раніше, люди селища користувались поливною водою з цих водойм та колодязів, брали питну воду зі струмка та криниці. Запускали, вирощували та ловили рибу у цих водоймах. Вирощували овочі, фрукти, трави, тварин, які кормили людей та продавали надлишки на ринках – сплачуючи ринковий збір. Завдяки варварської політики щодо природокористування ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» все це втрачено назавжди!
Зараз ми повинні платити втридорога щоб полити сад та город. Поблизу селища працювали 3 підприємства – підрозділ Георозвідки, засолочна овочево-фруктова база та завод по виготовленню глиняних виробів, на яких працювали наші мешканці, але зараз ці підприємства переїхали с зони обрушення під загрозою зійти в провалля.
Також до зони обрушення попали природні пам’ятки (сланцеві скелі, склеп п. Галковського), 3 кладовища, могили на яких за останній рік стали фактично розвалюватись!
Враховуючи викладене, як представники територіальної громади Ковальської балки - селища Жуківка Саксаганського району міста Кривого Рогу, керуючись статтею 40, 50 Конституції України, Законами України «Про звернення громадян», «Про охорону навколишнього природного середовища», постановою КМУ від 30.05.2011 №615, Указом Президента України «Про Положення про Державну службу геології та надр України» від 06.04.2011 № 391/2011, та ін., звертаємось до Вас із проханням сприяти:
- негайному припиненню прихованого гібридного геноциду мешканців, цинічно прорахованого і спланованого керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за сприяння злочинної бездіяльності керівників м. Кривого Рога, які входять до цієї схеми, з метою примусового відселення мешканців через суд під виглядом виникнення техногенної катастрофи;
- терміновому припиненню всіх гірничих робіт ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» нижче горизонту 1005м – після 255-263 маркшейдерських вісів (після початку відпрацювання яких, в тому числі і після будівництва горизонтів 1045м та 1135м тощо, - почався негативний вплив на селище Жуківка;
- проведення незалежної експертизи з офіційним наданням висновків комітету громадських представників селища; негайному виконанню ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» природоохоронних та інших заходів з охорони навколишнього середовища, природокористування,
- капітального ремонту житлових будівель селища Жуковка по вул. Чистопільській та Лавреньова),
- відновлення всієї інфраструктури: підземних водоносних горизонтів, 3 унікальних водойм (ставка та 2 озер) поблизу селища – в яких оздоровлювались та лікувались мешканці всього міста; зруйнованих 2 водоспадів, струмка, криниці, колодязів; ландшафту (відновлення лісонасаджень, 2 доріг, всієї інфраструктури, яка мала місце до початку гірничих робіт – доріг, узбіч; рекультивації та відновлення родючості ґрунтів навколо та в с. Жуковка);

Запрошуємо Вас висвітлити цю подію, та сприяти недопущенню геноциду мешканців!
З повагою,
Голова громади - Брудько Олександр Григорович т. +38 (068) 410-48-56
Заступник голови - Рева Олександр Васильович т.+38 (067) 543-55-45
мешканці Ковальської балки, с. Жуківка, вул.: Чистопольська, Лавреньова, Саксаганського району м. Кривого Рогу.

Ознайомитись з Петицією та Підписати її

Інокентій РЕЙДЕР
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!