Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Українській Православній Церкві Московського Патріархату, що не підтримує автокефалію місцевої церкви, відреагували прес-релізом на суботній пікет невеличкого скромного будинку митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема

191118 17 min

З місяця подій - Активисты пикетировали особняк Владыки Ефрема в Кривом Роге, требуя поддержать Томос и Автокефальную Украинскую церковь

Українська Православна Церква
17 ноября в 21:28 •
17 листопада 2018 року в Кривому Розі група провокаторів, які принесли з собою агітаційні матеріали за Автокефалію, штурмували резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. Вони намагалися виламати двері будівлі та вигукували образи на адресу правлячого архієрея Криворізької єпархії за те, що він не підтримує ідею «надання томос’у» Україні.
Зокрема провокатори намагалися потрапити до резиденції митрополита Єфрема, а один з учасників так званої «акції» намагався виламати ворота.
За всіма подіями спостерігали представники Національної поліції, які не завадили провокаторам пошкоджувати приміщення єпархії та вигукувати заклики, якими розпалювали релігійну ворожнечу.
Як зізнався один з учасників акції протесту, котрий представився членом «Правого сектору», він не є «релігійною людиною», однак виступає за ідею створення т.зв. «єдиної помісної автокефальної церкви».
Інший учасник зізнався, що не «в темі», але — «за вільну Україну».
Третій — вимагав, щоб владика відмовився від своєї позиції.

191118 18 min

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!