Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Активіст Юрій ПОНЬКІН, засновник Руху Без Меж продовжує ламати дійсність, представляючи у Кривому Розі «Проєкт: Право на місто»

281119 5 min

Також читайте - Активісти Руху Без Меж провели тренінг-інструктаж водіїв громадського транспорту Кривого Рогу

В місті Кривий Ріг більше 30 000 осіб (5% від загалу) мають інвалідність, 2 500 з них - діти.
Застаріла архітектура, недоступність громадських приміщень, незручний громадський транспорт виключили цих людей із соціуму.
Також відчувають труднощі у пересуванні люди похилого віку, тимчасово непрацездатні, вагітні і батьки з дитячими візками, люди з надлишком ваги, низького зросту, діти дошкільного віку - близько 40% городян.
За рік існування ГО «Рух без меж» вже відзначилась низкою заходів, що принесли результат. Налагоджено контакт з ОМС, надаються рекомендації бізнесу і установам, представники ГО увійшли до міського і 6 районних комітетів доступності.
Військові дії, «старіння нації», гендерна нерівність, дискримінація за ознакою інвалідності - суспільство має змінюватись разом з інфраструктурою.

Тож планується:
1. Створити Онлайн-мапу доступності міста Кривий Ріг із можливістю доступу до неї представників Криворізької міської ради (для оперативної реакції на проблеми). Наша відрізнятиметься розміщенням в окремому ресурсіта додатком для смарфонів від «Hawking Laboratory LLC».
2. Популяризувати інклюзивність усіх сфер життєдіяльності. Консультації, тренінги, семінари для представників влади і бізнесу.

Проект втілюватиметься Громадською організацією РУХ БЕЗ МЕЖ в партнерстві з:
Виконавчий комітет Криворізької міської ради, «Об’єднання Відповідальних Громадян», ГО «Основи Свідомості», ГО «Велокривбас».

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!