Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Сектором ювенальної пробації м. Кривий Ріг до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу направлено клопотання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком суду, стосовно неповнолітнього підлітка

051219 19 min

Також читайте -

Зазначене клопотання аргументовано тим, що неповнолітній суб’єкт пробації систематично не виконує покладені на нього судом обов’язки, попереджався про можливість скасування іспитового строку в разі продовження невиконання обов’язків. Проте належних висновків не зробив та не виконує покладені на нього судом обов’язки, які полягають у необхідності періодично з’являтися до уповноваженого органу з питань пробації на реєстрацію, повідомляти уповноваженому органу з питань пробації про зміну місця проживання та навчання, а також виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою. В разі задоволення клопотання судом - неповнолітній відбуватиме покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки.
Виходячи із положень Кримінального кодексу України правовими передумовами для скасування строку випробування є поведінка засудженого протягом іспитового строку, виконання ним обов’язків, визначених вироком суду.
Законодавством передбачено дії органу пробації в разі порушення засудженим умов покарання з випробуванням. Так, ч.1 ст.166 КВК України зазначено, що якщо засуджений не виконує обов’язки, встановлені цим Кодексом, Законом України "Про пробацію", а також покладені на нього судом, або систематично вчиняє правопорушення, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання.

Сектор ювенальної пробації м. Кривий Ріг
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!