Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

До редакції Весь Кривий Ріг з проблемою звернулася читачка Тетяна ПІЧКУРОВА, яка шокована діями місцевої влади. Її лист ми публікуємо без редакційних правок

061219 2 min

Шановний Сергію Володимировичу!

21.12.2018р. я звернулася до Голови комісії з вирішення питань, пов’язаних із наданням населенню пільг, державних соціальних допомог і житлових субсидій при Виконавчому комітеті Покровської районної в місті ради з проханням призначити мені субсидію на опалювальний період 2018-2019р.р., оскільки я перебуваю у складних життєвих обставинах: я є одинокою особою з інвалідністю2-ї гр.., тяжко хворію, значна частина доходу витрачається на лікування. Розмір пенсії по інвалідності з грудня 2018р. складав 1497грн.Хоча стан здоров’я тяжкий(постійно по лікарнях), але я змушена працювати на 0,5 окладу, щоб якось виживати. Я не в змозі сплачувати космічні суми за житлово-комунальні послуги, особливо взимку з урахуванням вартості послуги з централізованого опалення.

Мій сукупний дохід не перевищує розміру мінімальної заробітної плати. Зі мною проживає 81-річна мама, яка також хворіє і потребує постійного лікування. Розмір плати мого домогосподарства за житлово-комунальні послуги значно перевищує обсяг обов’язкового відсотка платежу, встановленого Кабінетом Міністрів України.

До заяви я додала всі необхідні документи,які давали достатні правові підстави для позитивного вирішення питання комісією.
Але виконком покровської районної в місті ради у тандемі з його структурним підрозділом – Управлінням праці та соціального захисту населення (УПСЗН) просто знущаються наді мною. Всупереч вимогам чинного законодавства я не отримала відповіді про прийняте комісією рішення. І тільки після візиту до екс-Президента України у березні 2019р. (напередодні виборів) зі скаргою на бездіяльність органів місцевого самоврядування я отримала у травні витяг з протоколу №1 від 08.01.2019р. (акт обстеження матеріально-побутових умов був відсутній, ніхто до мене у період з 21.12.2018р. по 08.01.2019р. не приходив і не обстежував, навідалися тільки 05 квітня 2019р. незрозуміло з яких підстав і з якою метою), в якому зазначалося, що у призначені мені субсидії відмовлено через борг ТОВ «К.К.» Дом.Ком»

Я звернулася до Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Для судового захисту моїх порушених прав було призначено адвоката Верхушу Я.О. Було складено адміністративний позов до Дніпропетровського окружного адміністративного суду про визнання дій комісії протиправними та скасування рішення.
На вимогу суду вдалося витребувати у вельмишановного товариства «Дом.Ком» інформацію про вартість фактично наданих послуг за той період, що воно нарахувало заборгованість і подало до УПСЗН, адже договір зі мною на надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території воно не укладало, а згідно чинного законодавства України споживач зобов’язаний оплатити вартість тих послуг, якими користувався. Статтею 509 передбачено ,що за відсутності договору існує правовідношення – зобов’язання, в якому одна сторона(боржник) зобов’язана вчинити на користь другої сторони(кредитора) певну дію(сплатити кошти та ін..), або утриматися від вчинення певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов’язку.

30 листопада 2015р. Жовтневим районним судом м. Кривого Рогу було скасовано судовий наказ, виданий за заявою ТОВ «Дом.Ком» про стягнення з мене заборгованості і надано роз’яснення про те, що оскільки існує спір про право, то цей спір повинен вирішуватися виключно у позовному провадженні.

Вельмишановне товариство до цього часу до суду з позовом не зверталося,але регулярно подає до УПСЗН інформацію про НАРАХОВАНУ заборгованість, щоб останнє відмовляло у призначенні субсидії і спонукало мене на її оскарження у судовому порядку всупереч вимогам ст.509 ЦК України.

Як з’ясувалося в Дніпропетровському окружному суді сума сплачених мною коштів згідно квитанцій за той період, що нарахувало шановне товариство, навіть трохи перевищує суму вартості фактично наданих послуг.
Копії квитанцій разом з клопотанням про долучення їх до матеріалів справи було вручено юристу УПСЗН Логінову Д.В., який представляв інтереси одночасно і виконкому і УПСЗН. Обом відповідачам було відомо про відсутність у мене фактичної заборгованості.

Але суд звернув увагу на те, що предметом спору у даній справі не є встановлення наявності або відсутності заборгованості з оплати послуг ТОВ «Дом.Ком».

Суд зазначив, що п. 7 Положення (постанова 848 в редакції, яка діяла на момент подій,що відбувалися) встановлено, що комісії надано право призначати субсидію навіть при наявності заборгованості(а в мене вона була навіть відсутня, як з’ясувалося) за конкретних складних життєвих обставин. Рішенням №234 Покровської районної в місті ради також передбачені підстави, при наявності яких комісія може призначити субсидію, і вони в мене були і підтверджені документально, додані до заяви від 21.12.2018р.

Суд визнав дії комісії протиправними і скасував рішення, яке оформлене протоколом №1 від 08.01.2019р.,і зобов’язав виконком покровської районної в місті ради в особі комісії з вирішення питань, пов’язаних із наданням населенню пільг, державних соціальних допомог і житлових субсидій повторно розглянути заяву про призначення мені житлової субсидії від 21.12.2018р. та прийняти по ній відповідне рішення з урахуванням висновків суду.
06 листопада суд видав виконавчий лист.

Сьогодні я отримала ось такий папірець-відповідь. ЦЕ- суцільне знущання. З цього папірця не вбачається, що комісія врахувала висновки суду щодо мого тяжкого матеріального становища, інвалідності, догляду за старенькою мамою, постійного витрачання коштів на лікування, підтвердженого довідкою ЛКК.
У папірці вказана дата розгляду 27.11.2019р., але незрозуміло які документи розглядалися в цей день і на підставі чого.
У всьому цивілізованому світі осіб з інвалідністю захищає держава і допомагає їм, а у нас –знущається . Судова влада намагається захистити, а виконавча влада не виконує судові рішення в порушення Конституції та інших нормативно-правових актів України.

Я щойно повернулася зі столичної клініки, в якій мене рятують від серцево-легеневої патології.
Зараз знову у стаціонарі.
Хто допоможе мені подолати свавілля виконавчої влади у моєму рідному місті в особі виконкому Покровської районної в місті ради та його структурного підрозділу –УПСЗН?

З повагою Пічкурова Тетяна

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!