Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ще не закінчено розгляд справи Руслана ПЕТУНІНА, звинуваченого в нападі на правоохоронців в Криворізькому райсуді, як спалахнув ще один гучний скандал на пр. Миру в Кривому Розі, на цей раз – у Дзержинському райсуді

120220 23 min

Також читайте - Видео из суда, где произошла потасовка полицейских и Руслана ПЕТУНИНА не выходит из топов в Кривом Роге

Незалежний тележурналіст Євген ТКАЧЕНКО оприлюднив в соцмережах пост про напад на нього військовослужбовця в/ч 3011. Прес-служба частини, що дислоцюється в Кривому Розі, відповіла там же.

Евгений Ткаченко
Сьогодні (11 лютого, - прим. ред.) біля 15:20 у Дзержинському суді м. Кривого Рогу злочинець (начебто Виталик) у формі нацгвардійця частини №3011 безпричинно напав на журналіста Євгенія Ткаченка. Бандит вдарив журналіста кулаком у обличчя, розбив йому окуляри та вибив телефон.
За фактом нападу свідки та потерпілий написали заяви за ст. 345-1 та 365 ККУ. До частини 3011 готується позов за відшкодування матеріального та морального збитку.
Журналіст-правозахисник Євгеній Ткаченко також є присяжним в Дзержинському суді м. Кривого Рогу та офіційним представником сторін у декілька десятків справ (біля сотні), які розглядаються у Дзержинському суді та інших судах.
Є всі підстави вважати, що напад на журналіста був скоєний у зв'язку з низькою стримів та сюжетів про «бєспрєдєл» (корупція та інше) у частині №3011 та катування керівництвом колишнього бійця цієї частини Олега Бобирева.

Також читайте - Почему правозащитники возмущены публикацией Криворожским судом фото Руслана ПЕТУНИНА с молотком в руках? (фото) 

Військова частина 3011 Національної гвардії України
11 лютого 2020 року на деяких інтернет-ресурсах та сторінках у соцмережах була оприлюднена інформація та відео про нібито вчинення нападу на журналіста та активіста Євгена Ткаченка військовослужбовцем військової частини 3011. Зазначені відомості є завідомо неправдивими.
Так, 11 лютого 2020 року близько третьої години дня гвардійці військової частини 3011 виконували службове завдання з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних під час судового процесу у Дзержинському районному суді, коли до зали суду прибули агресивно налаштовані громадяни, які проводили відеозйомку та заважали проведенню судового розгляду кримінальної справи. На прохання судді дані особи були видалені із зали суду. Вказані громадяни почали чинити опір, під час якого намагалися викрасти у військових один із предметів спецзасобів.
Звинувачення щодо безпричинного нападу та побиття журналіста не відповідають дійсності та є провокаційними з метою дискредитації військової служби та негативного впливу на діяльність Національної гвардії України.
З даного приводу командуванням військової частини готується звернення до правоохоронних органів щодо притягнення заявника до кримінальної відповідальності за частиною 2 статті 383 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому злочині та із штучним створенням доказів обвинувачення та за вчинення інших злочинів, передбачених Кримінальним кодексом Україну.
Відзначимо, що впродовж останніх кількох років ці особи, які позиціонують свою діяльність як журналістську та активістську, неодноразово були фігурантами справ про напад на представників правоохоронних органів та навіть крадіжки у якості обвинувачених.
Наголошуємо, дії так званих правозахисників та журналістів будуть справедливо та неупереджено розглянуті правоохоронними органами виключно в межах чинного законодавства.

Також читайте - Правозащитники проверяют, имели ли место в отношении Руслана ПЕТУНИНА в Кривом Роге пытки и издевательства (фото)

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!