Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, 26 лютого пішов з життя наш земляк, бойовий офіцер, воїн-інтернаціоналіст, полковник, Почесний громадянин Кривого Рогу, справжній патріот, надзвичайно віддана й відповідальна людина – Олександр Леонідович Голяков

270220 8 min

Подробиці - В больнице в Киеве скончался Почетный гражданин Кривого Рога Александр ГОЛЯКОВ

Похорони Олександра Голякова відбудуться 28 лютого.
Прощання з Почесним громадянином міста проведуть у Палаці культури «Мистецький» (колишній ім. Артема) з 11 години.
Панахида відбудеться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі (вул. Соборна, 1), з 13.00.
Висловлюємо співчуття рідним і близьким покійного.
Вічна пам'ять.

Військова частина 3011 Національної гвардії України

Тяжка хвороба забрала життя офіцера Національної гвардії України, полковника Олександра Голякова

26 лютого у столичному госпіталі в результаті важкого захворювання зупинилося серце колишнього командира Криворізької бригади полковника Олександра Леонідовича Голякова. З 2014 року офіцер проходив службу на посаді заступника начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України з громадської безпеки. Кілька тижнів тому, під час виконання службово-бойових завдань у зоні проведення операції Об’єднаних сил, у важкому стані Олександра Леонідовича було госпіталізовано до Харкова, а звідти – до одного з медичних закладів Києва. На жаль, врятувати життя офіцера не вдалося.

Олександр Леонідович Голяков народився 3 липня 1961 року у селищі Якшанга Костромської області. У 1978 році отримав повну загальну середню освіту. У 1983 році закінчив Полтавське вище зенітне ракетне командне училище та отримав кваліфікацію офіцера з вищою військово-спеціальною освітою – інженер по експлуатації радіотехнічних засобів та до 1989 року проходив військову службу у Туркестанському військовому окрузі в артилерійських підрозділах.

270220 9 min

Впродовж трьох років, з 1989 по 1992 роки, проходив службу як військовий спеціаліст у Сирійській Арабській Республіці. Повернувшись додому, продовжив службу спочатку у Сухопутних військах, а згодом – у лавах Національної гвардії України, пройшовши військовий шлях від заступника командира-начальника штабу зенітного дивізіону до командира Криворізької бригади, яку офіцер очолював з 2001 по 2012 роки.

У 2002 році полковник Олександр Голяков закінчив Національну академію оборони України та у 2012-му – Національну академію внутрішніх справ за фахом «Правознавство» (бакалавр).

У вересні 2014 року офіцер підписав контракт із Національною гвардією України та знаходився на службі по теперішній час.

Нагороджений медаллю «За бойові заслуги» (1988 рік) та медаллю «За військову службу Україні» (2004 рік). У 2016-му році полковнику Голякову присвоєно звання Почесного громадянина міста Кривого Рогу.

З першого кроку на військових теренах та до останнього дня поряд з офіцером завжди знаходилась дружина, Людмила Володимирівна Голякова. Пара одружилася у 1984 році та має двох дітей, які також обрали військовий шлях – син та донька проходять службу у Національній гвардії України.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким! Пам'ять про офіцера назавжди залишиться у наших серцях!

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!