Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Громадяни України, які виявили бажання служити в українському війську, склали в Кривому Розі Військову присягу на вірність народу України в урочистій обстановці, зі зброєю в руках, біля Бойового прапора 17 бригади, перед строєм командирів і воїнів

030620 44 min

Відомо, що Військова присяга – це клятва на вірність народові України та документ юридичної сили, що має велике державне значення. В тексті присяги сформульовано найважливіші вимоги, які ставляться до воїна і які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України.

Ритуал приведення до Військової присяги як клятви воїна на вірність своєму народові, Вітчизні існує з давніх-давен. На території сучасної України його започатковано в ІХ ст. з приходом на наші землі скандинавів. Саме від них було запозичено цей обряд. Вступаючи до дружини, воїни клялися князеві у своїй вірності, і після цього дружинники вважалися побратимами.

Військова присяга кожної країни світу має свій специфічний зміст. Наприклад, текст Військової присяги солдата Збройних Сил Ізраїлю був затверджений в 1948 році. Віруючі солдати мають право замість слова – присягаю, казати – обіцяю. Після закінчення присяги військовому видається екземпляр священної книги на вибір: Тора, Новий Заповіт чи Коран.

030620 45 min

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 Евгений 04.06.2020, 15:52
В том и суть, что Присягу принимают на верность своему народу. Но скрытый смысл подразумевает верность правящему режиму, на интересы народа которому плевать.

В бригаде даже трибуну на плацу не обновили, сколько я помню её такой, такая она и сейчас. И асфальт буграми, хрен строевым шагом ровно пройдёшь.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!