Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цей день є одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику, повідомляє Весь Кривий Ріг з посиланням на Оксану КОРШУНОВУ

011220 17 min

Молодь повинна знати про загрозу, пов’язану з поширенням цієї хвороби, та цінувати найдорожче, що є в житті – здоров’я. Адже, здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

«Життя любить того, хто з ним бореться, а нищить того, хто йому піддається» – під таким гаслом 1 грудня в ДНЗ «Інгулецький ПЛ» в Кривому Розі відбулася виховна година «Ми проти СНІДу, ми за життя!», на яку було запрошено здобувачів освіти першого курсу та адміністрацію ліцею.

Організувала та провела захід Коршунова Оксана Радіонівна, яка розповіла присутнім про ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) та СНІД (синдром набутого імунодефіциту), поширення епідемії та статеві стосунки серед молоді, методи боротьби зі СНІДом та досягнення сучасної медицини, дискримінацію щодо ВІЛ-позитивних людей та міжнародний символ боротьби зі СНІДом – «Червону стрічку».

Логічним продовженням заходу став «Маршрут безпеки» (інструмент орієнтований на розвиток сприятливих для здоров’я життєвих навичок, спрямованих на виховання гармонійно розвиненої особистості).

Теми, які були висвітленні в «Маршруті безпеці» під час проходження відповідних станцій, допомогли учасникам проаналізувати життєві ситуації та їх власний досвід і відповідно оцінити особистий ризик інфікування, що допоможе їм в подальшому сформувати навички, які сприятимуть свідомому вибору здорової і безпечної поведінки.

Здобувачі освіти розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ/СНІДу та дізналися, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається.

Протягом заходу ведуча та фасилітатори (ключові комунікатори на станціях «Маршруту безпеки») наголошували на необхідності кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю, що тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров'я.

Наприкінці заходу ведучою було проведено анкетування, щодо озвученої інформації про ВІЛ/СНІД під час заходу. Результати показали, що майже 90% присутніх здобувачів освіти досить відповідально та уважно ставиться до свого здоров’я та не пройшли повз додаткової інформації, що звучала під час виховного заходу.

Проведений захід – символ співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу, а також прагнення привернути увагу молоді, поінформувати громадськість про шляхи передачі ВІЛ і наголосити на необхідності проходження тестування. Такі заходи допомагають молоді усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!