Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Він допоможе особливим криворіжцям знайти своє місце у соціумі та реалізувати себе у дорослому житті , повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради

260221 28 min

Впровадження інклюзивної освіти: для соціальної адаптації діток з особливими потребами у Кривому Розі відкривають спецкласи та спецгрупи, у місті працює сучасний інклюзивно-реабілітаційний центр.

Задля якомога більшого охоплення інклюзивною освітою маленьких криворіжців Департаменту освіти та науки доручено опрацювати питання щодо відкриття ще одного такого центру.

Зараз у Кривому Розі 101 тисяча дітей віком від 2 до 18 років, з них 18% - з особливими потребами, а це 18 284 дитини. За останні три роки відсоток хлопчиків та дівчаток, які потребують особливих освітніх потреб, залишається не змінним.

У інклюзивно–ресурсному центрі №1, що у Саксаганському районі, працює 12 фахівців. Це - вчителі-дефектологи, логопеди, практичні психологи, корекційні педагоги.

Вони проводять обстеження дітей з вадами, розробляють рекомендації щодо освітньої програми, за якою дитина може навчатися. У закладі функціонує електронна система реєстрації дітей за допомогою якої ведеться моніторинг розвитку малечі, які навчаються за інклюзивною формою. Також, вони консультують педагогічних працівників та батьків щодо особливостей розвитку дітей та організації роботи з ними.

- Найважливіше завдання нашого центру - забезпечити якісний супровід інклюзивної освіти. У нас надаються консультації, проводяться майстер-класи, семінари для вчителів і вихователів дошкільних закладів, ми проводимо семінари для батьків та корекційні заняття дітей. У минулому році фахівцями центру обстежено 1989 дітей. До електронної черги з початку року вже зареєструвалося 778 охочих. Провести якісно обстеження, це - складний процес, тому всі наші спеціалісти працюють з великою відповідальністю та значним перенавантаженням. До нас звертаються зі всіх районів міста, а враховуючи його протяжність, це не завжди зручно для людей. Але ми завжди приділяємо особливу увагу тим, хто її потребує, - сказала Тетяна Андреєва, директор інклюзивно-ресурсного центру №1.

Варто зазначити, що у загальноосвітніх школах Кривого Рогу також відкриті спецкласи в яких навчаються особливі діти. Таку учні, крім навчання отримують корекційні послуги.

В 46 школах відкриті інклюзивні класи в яких навчається 264 учня та в садочках виховують 192 особливі дитини.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!