Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Поліція охорони Кривого Рогу напередодні 8 березня розповіла про сьогодення жінок у поліції

040321 16 min

Напередодні Міжнародного жіночого дня найбільш актуальна тема, звичайно, ЖІНКИ. Отож, поговоримо про сьогодення жінок в поліції. Поговоримо про гендер?

Гендер – це соціальна особливість статі людини на відміну від біологічної статі. Це соціально-рольовий статус, що визначає соціальні можливості людини – чоловіка і жінки в усіх сферах життєдіяльності. Сучасні гендерні дослідження головну увагу зосереджують на механізмах відтворення гендерної рівності, на стосунках жінок і чоловіків у суспільстві.

Гендерний паритет – принцип систематичного і рівноваженого включення чоловіків і жінок у всі сфери суспільного життя. Паритетність у Національній поліції є запорукою забезпечення проведення реформи й відповідності гендерних стандартів соціальним потребам правоохоронців і загальносвітовим тенденціям розвитку держави.

На сьогоднішній день значна частина особового складу Національної поліції – це жінки. Це підвищує імідж та покращує ставлення громадян до поліції.

– За два останні роки впровадження гендерної політики можна побачити досить цікаву, і позитивну динаміку, — збільшення частки жінок. В Національній поліції — на 2%, в Нацгвардії збільшення відбулося приблизно на 7% – під час конференції заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Сьогодні наша держава в цьому питанні зробила суттєвий крок вперед попри всі стереотипи та шаблонні погляди запозичуючи досвід та практики країн Західної Європи.

040321 17 min

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!