Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Незалежні журналісти «Експерт-КР», повідомляє Весь Кривий Ріг, намагались розібратись, чому від квітня 2020 року міська влада і Костянтин Мурашко не можуть виконати свою обіцянку, яку дали лікарям 2-ї дитячої лікарні та Національній службі здоров'я України

060321 16 min

А саме: купити обладнання для палати інтенсивної терапії та знайти для лікарні в Кривому Розі двох анестезіологів. Півроку НСЗУ чекало виконання обіцянки, але коли термін сплив, призупинила контракт із закладом.

Від листопада 2020 року зарплату лікарям платить місто: 3400 гривень на руки.
За словами лікаря Оксани Рибалки, аби поновити контракт с НСЗУ, який дозволить утримувати стаціонар, потрібно близько 2 мільйонів гривень, які немає звідки взяти, крім як із міського бюджету.

Місто каже: грошей нема. Та відомо, що у міста є 50 мільйонів на безкоштовний проїзд у транспорті, 50 мільйонів на картку криворіжця, 300 мільйонів на півтора кілометри дороги від 173-го до Піонера.

Якщо така позиція міської влади - це не доведення до закриття лікарні та лікарів до звільнення, тоді що це?

27 лютого була зареєстрована і за два дні набрала необхідну 1000 голосів петиція «Про недопущення закриття Криворізької міської дитячої лікарні №2».

Авторка петиції Юліана Калін вважає, що для міста посильно виділити 1,5 мільйона гривень на закупівлю для лікарні апарату УЗД, генератора для безперебійної подачі електроенергії та запросити двох анестезіологів.

Найближчим часом петиція має бути винесена на розгляд Криворізької міської ради.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!