Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (2 Votes)

Як стало відомо Весь Кривий Ріг з інформації, оприлюдненої Дмитром СТЕПАНЮКОМ, 10 березня, на 75-му році життя, після тривалої тяжкої хвороби пішла з життя кавалер відзнаки Криворізького міськвиконкому «За заслуги перед містом» трьох ступенів Галина Іванівна СИДОРЕНКО

110321 6 min

СИДОРЕНКО Галина Іванівна (20.04.1946, Київ – 10.03.2021, Кривий Ріг) - ветеран молодіжного руху та органів місцевого самоврядування Дзержинського (з 2016 року Металургійного) району, депутат районної ради багатьох скликань.

Після закінчення середньої школи, у 1964 – 1970 роках працювала на «Криворіжсталі» в цеху водопостачання робітницею. Навчалась з 1965 по 1971 рік на вечірньому відділені Криворізького гірничорудного інституту по спеціальності – гірничий інженер.

В 1970 році з «Криворіжсталі» перейшла працювати по спеціальності на шахту «Гігант – Глибока» РУ ім. Дзержинського. Працювала хронометражистом, нормувальником у відділі праці.

У 1973 – 1974 роках секретар комсомольської організації шахти «Гігант Глубока» де працювало більше 100 комсомольців, член комітету комсомолу РУ ім. Дзержинського.

У 1974 – 1978 роках завідувач сектором обліку Дзержинського райкому комсомолу.

У 1978 - 1989 р очолювала відділ пенсійного забезпечення виконкому Дзержинської районної ради м. Кривого Рогу.

У 1989 – 1990 роках обиралась секретарем виконкому райради.

З 1990 - і до виходу на пенсію в 2000 році, працювала завідуючою відділом соціального забезпечення виконкому.

В органах місцевого самоврядування Галина Іванівна відпрацювала 22 роки.
Член КПРС у 1971 – 1991 роках.

Увійшла в історію Дзержинського району як керівник високого рівня. Незалежність України сприйняла з оптимізмом і надією на майбутнє. Активно працювала з пенсіонерами і соціально незахищеними верствами населення на участь їх 1.12.1991 року в Всеукраїнському референдумі і обрані першого Президента України.

Активно і професійно працювала по організації районного відділення Пенсійного фонду України та районного відділу соціального забезпечення.

Вона по праву була першим керівником соціального відділу району, вирішувала питання технічного оснащення робочих місць співробітників відділу.

За її участі однією з перших в області в районі була впроваджена система комп’ютерної обробки пенсійних документів, розроблені програми призначення і перерахунків пенсій та допомог.

Відділ неодноразово виходив переможцем у змаганні між відділами соціального забезпечення Дніпропетровської області.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, займалась активною громадською діяльністю.
Вона одна із засновників та секретар Рад міських громадських асоціацій – «АК Кривбасу», «Депутати органів місцевого самоврядування», «Імені Г.І.Гутовського», «ГС «Координаційна рада «Кривий Ріг – рідне місто».

Підтримувала реформи і проекти, направлені на захист прав та інтересів людей, брала участь в їх реалізації. Активний учасник в роботі суб’єктів виборчих процесів.

Прощання з Галиною Сидоренко відбудеться 12 травня, о 8.00 ранку, вул. Соборності, №113 (пл. Домнобудівників).

Поховання відбудеться у Запоріжжі, біля чоловіка, як і заповіла сама Галина Іванівна.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!