Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як стало відомо Весь Кривий Ріг, дружина Владислава ЄСИПЕНКО Катерина звернулась до земляка, Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО з проханням про допомогу

290321 6 min

Президенту України
Зеленському Володимиру Олександровичу

Шановний пане Президенте!

До вас звертається дружина незаконно ув’язненого в Криму журналіста-фрілансера Радіо «Свобода» мешканця Кривого Рогу Єсипенко Владислава Катерина та його шестирічна донечка Стефанія.

Мій чоловік і татко Стефанії був схоплений російськими силовиками 10 березня 2021 року в Криму. Наступного дня після того як фільмував для Радіо «Свобода» (проект Крим. Реалії) акцію вшанування пам’яті Тараса Шевченка біля його пам’ятника у Симферополі. У редакційному відрядженні він виконував журналістське завдання.

Проте окупаційна влада незаконно ув’язнила його, спочатку звинувативши в тому, що він нібито перевозив у автомобілі «предмет з ознаками саморобного вибухового пристрою», а згодом – у шпіонажі «в інтересах спецслужб України».

До мого чоловіка вже 18 діб не можуть потрапити незалежні адвокати. При цьому окупаційний телеканал «Крым 24» розповсюдив «інтерв’ю», більше схоже на поліцейський допит, в якому мій чоловік, ховаючи руки у наручниках під столом, зізнавався, що він шпигун.

На ньому був чужий одяг. Його обличчя було вкрите чи то саднами чи плямами від розірваних під час тортур судин... Він говорив важко, завченими фразами. Його реакції були уповільненими, наче під дією якихось препаратів або після тортур безсонням, які використовують для отримання зізнань.

Відео красномовно свідчило про знущання над людиною, над журналістом. Я, усі правозахисники, світові мас-медіа, міжнародні комітети захисту журналістів та міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» засудили заборону на доступ до Владислава Єсипенка адвокатів та закликали до його негайного звільнення.

Усі ми вважаємо зйомку цього пропагандистського відео постановочною, такою, яка була здійснена ймовірно, під дією тортур і яка порушує права людини та усі правила журналістської етики.

Психологічний і фізичний тиск на мого чоловіка підтверджує публікація в газеті «Грати», де повідомляється, що Владиславу на голову надягали якийсь пристрій та пускали електричний струм, поступово його збільшуючи, таким чином схиляючи його до зізнавальних свідчень, озвучених під час відео.

Я дуже боюся за життя та здоров’я свого чоловіка, який має численні супутні хвороби. Я не знаю, що говорити нашій шестирічній донечці, яка повсякчас запитує, де подівся її татко.

Пане Президенте, прошу негайно втрутитися у цю кричущу ситуацію, де порушені права українського журналіста, вашого земляка уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Вважаю його справу політично мотивованою та незаконною.

ЙОГО ЖИТТЯ У НЕБЕЗПЕЦІ! ЙОГО МАЛЕНЬКА ДОНЬКА МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЬ СИРОТОЮ!
БУДЬ ЛАСКА, НЕ ДОПУСТІТЬ ЦЬОГО!

Рідні, близькі та друзі Владислава просять Вашої допомоги і хочуть вірити в його спасіння за вашої підтримки! Дорогий кожний день, кожна хвилина...

Не дайте чоловікові, батьку, брату згинути в катівнях Кремля!

Висловлюємо велику надію на те, що Владислав Єсипенко, завдяки вашим зусиллям, зможе повернутися додому.

Просимо сприяти його звільненню та внесенню до списку громадян України, які можуть бути повернені шляхом обміну та перемовин.

З повагою, Катерина Єсипенко

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!