Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє спілка організацій «Досить труїти Кривий Ріг», перевищення викидів забруднюючих речовин, порушення природоохоронного законодавства під час будівництва відвалу «Степовий-2» та хвостосхивища «ІІІ карта» виявила Держекоінспекція під час перевірки Арселору

150521 19 min

Про це «Досить труїти Кривий Ріг» дізналися з відповіді ДЕІ на заяви одного з учасників коаліції про проведення перевірок на підприємстві. Представники ДЕІ під час планової перевірки звернули увагу на факти, вказані у зверненнях, та провели одну позапланову перевірку. І ось, які результати.

Порушення щодо збереження рослин, занесених до Червоної книги виявили під час будівництва відвалу «Степовий-2».
Підприємство «погіршило середовище існування рослин, занесених до Червоної книги України».

Тим самим «АМКР» не виконав екологічні умови висновку з ОВД, який отримав на будівництво об’єкту. У подальшому розрахують збитки, нанесені державі через таке порушення. Їх повинне сплати підприємство.

Зафіксували перевищення дозволених викидів забруднюючих речовин, в тому числі від коксового виробництва та агломераційних цехів № 1 та 2. «АМКР» порушив терміни виконання заходів по скороченню викидів у повітря та досягненню об’ємів, зазначених у Дозволі. Цим грубо порушив ЗУ «Про охорону атмосферного повітря», йдеться у відповіді ДЕІ. Тепер Інспекція розрахує шкоду, заподіяну державі.

Під час будівництва хвостосховища «ІІІ карта» фахівці ДЕІ виявили, що «АМКР» не дотримався екологічних умов висновку з ОВД. А саме, зняли найбільш родючий шар ґрунту та викорчували дерева, до завершення додаткової процедури ОВД.

Інспекція надала припис підприємству про недопущення підготовчих та будівельних робіт до здійснення такої процедури. На посадових осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення.

Також від ДЕІ Придніпровського округу подали позов про тимчасове зупинення планованої діяльності будівництва хвостосховища «ІІІ карта».

Зазначимо, що працівники Держекоінспекції провели цю перевірку позапланово саме на підставі заяви учасника «ДТКР».

ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!